ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου (1954) είναι Έλληνας δημοσιογράφος και βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην περιφέρεια Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών, κερδίζοντας περίπου 24.000 σταυρούς. Γεννήθηκε στις Τρεις Γέφυρες το 1954. Μεγάλωσε στις συνοικίες της Αλεξάνδρα και στη συνέχεια σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Παρίσι (Πανεπιστήμιο Paris Nanterre). Πήρε το πρώτο μεταπτυχιακό του από το ίδιο Πανεπιστήμιο στην ειδικότητα «Χρήμα και Χρηματοοικονομική» και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην Οικονομική Ιστορία. Εργάστηκε στον τουρισμό και στην Εμπορική Τράπεζα αρχικώς, ενώ λίγο αργότερα συμμετείχε στην ομάδα συμβούλων του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας του καθηγητή Κωστή Βαΐτσου (1982-1985). Συμμετείχε στο Γραφείο Τύπου του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Κώστα Σημίτη (1985 και 1987). Στη δημοσιογραφία μπήκε με την ευκαιρία της συνεργασίας του στη δημιουργία του ένθετου Οικονομικού φύλλου της εφημερίδας «Η Καθημερινή», όταν αποκτήθηκε από τον Αριστείδη Αλαφούζο. Τα επόμενα χρόνια συνεργάστηκε με «Το Βήμα» όπου επίσης δημιούργησε ανάλογο ειδικό οικονομικό ένθετο. Μετά το 1998 επέστρεψε στην «Καθημερινή» ενώ το 2002 ανέλαβε ενεργό ρόλο στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ». Από το 2016 διευθύνει σειρά βιβλίων με σύντομες εισαγωγές για ζητήματα επικαιρότητας για εκδοτικό οίκο.

ΠΑΣΟΚ: O πρωθυπουργός συμφωνεί με τον Μπ. Παπαδημητρίου ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι;

ΠΑΣΟΚ: O πρωθυπουργός συμφωνεί με τον Μπ. Παπαδημητρίου ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι;

Για "ξέφραγο αμπέλι" κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μετά την παραδοχή του βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου πως τα τηλέφωνα όλων παρακολουθούνται από Έλληνες, Τούρκους, Ρώσους και λοιπούς.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου

Ευτυχώς που έδιωξαν τον Μπογδάνο και κράτησαν τους "σοβαρότερους"…

Από τον Μπογδάνο στον Παπαδημητρίου κι από τη "σοβαρή Χρυσή Αυγή" στο "σύντομο τέλος της πανδημίας" και το "ψευδοπρόβλημα" των διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ. Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης

Κυνισμός: Από το "τέλος της πανδημίας" στο "να μη μετράμε πια κρούσματα"…

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την καυσχησιολογία της κυβέρνησης σε σχέση με την πανδημία, για όσους κήρυξαν από νωρίς το τέλος της και για τις κυνικές δηλώσεις υπουργών, ότι δεν χρειάζεται πια να μετράμε κρούσματα.