Χωρίς ΦΠΑ τα τεστ κορονοϊού – Οι τιμές για PCR και Rapid Test

Χωρίς ΦΠΑ τα τεστ κορονοϊού – Οι τιμές για PCR και Rapid Test
Τεστ κορονοϊού EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Πώς καθορίζονται οι τιμές για τα τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) και τα τεστ ταχείας δοκιμασίας (rapid test).

Έως και τις 31.12.2022 ο μοριακός έλεγχος (PCR) καθώς επίσης και η μέτρηση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή σε ιδιώτες γιατρούς έχουν μηδενικό ΦΠΑ.

Με ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ δημοσιοποίησε ότι με μηδενικό ΦΠΑ θα γίνονται τα τεστ για τον κορονοϊό, που άλλωστε είναι σε «διατίμηση». Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία που πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα από τη Βουλή .Έτσι καθορίζεται:

α) για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.) το ποσό των σαράντα ευρώ (40€) και ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας το ποσό των είκοσι ευρώ (20 €),

β) για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο της ταχείας δοκιμασίας (rapid test), ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης το ποσό των δέκα ευρώ (10€) (συμπεριλαμβανομένης σε αυτήν της αξίας δειγματοληψίας και της ανάλυσης δείγματος).».

Επίσης στην ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ σημειώνει:

«Κατόπιν της έκδοσης της κοινής υπουργικής απόφασης με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.55570/12.9.2021 (4207, Β’), η οποία ισχύει από 13.9.2021, και σε συνέχεια της εγκυκλίου Ε.2002/30.12.2020 του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, διευκρινίζεται ότι:

– οι υπηρεσίες που αφορούν τον διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορονοϊό COVID 19 με την μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη μέτρηση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού (rapid test) και πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια όπως ορίζονται στο Π.Δ. 84/2001, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτες γιατρούς υπάγονται στον μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1Α του άρθρου 21 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000).

– τα ανωτέρω ισχύουν μέχρι και τις 31.12.2022».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα