Επαφές Σταϊκούρα με ηγεσία του ΔΝΤ και επενδυτές

Επαφές Σταϊκούρα με ηγεσία του ΔΝΤ και επενδυτές
Χρήστος Σταϊκούρας Eurokinissi

Οι διαδικτυακές συζητήσεις και τηλεδιασκέψεις στις οποίες θα συμμετάσχει ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Επαφές με την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και με μεγάλους επενδυτικούς οίκους, θα έχει από σήμερα, Κυριακή (11/10), ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας συμμετέχοντας στην φθινοπωρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Με δεδομένο ότι φέτος η σύνοδος θα διεξαχθεί διαδικτυακά λόγω της υγειονομικής κρίσης, αύριο, Δευτέρα (12/10), ο κ. Σταϊκούρας θα συμμετέχει σε διαδικτυακή κλειστή συζήτηση για τη δημοσιονομική πολιτική στις ανεπτυγμένες οικονομίες της Ευρώπης, μαζί με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κα. Kristalina Georgieva.

Επίσης, την προσεχή Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον νέο Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Alfred Kammer.

Στο μεταξύ κατά την διάρκεια των υπολοίπων ημερών της συνόδου, ο κ. Σταϊκούρας θα πραγματοποιήσει διακριτές διαδικτυακές συναντήσεις με επενδυτικούς και τραπεζικούς ομίλους, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η HSBC, η Citigroup, η Nomura, η Société Générale, η BNP Paribas, η Morgan Stanley, η Barclay’s και η Pimco.

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, της οποίας η Ελλάδα, από πέρυσι, είναι τακτικό μέλος. Υπενθυμίζεται ότι στόχος της Συμμαχίας είναι η προώθηση ισχυρών συλλογικών δράσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα