Ο καλοπληρωμένος Γ. Μέργος, που θεωρεί "υψηλό" τoν κατώτατο μισθό

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗΣ ΕΝΣΗΜΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Β ΜΑΓΓΙΝΑ
(ICON / ΠΑΣΒΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ)
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗΣ ΕΝΣΗΜΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Β ΜΑΓΓΙΝΑ (ICON / ΠΑΣΒΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ) ICON PRESS

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απαράδεκτη δήλωση Μέργου για τον κατώτατο μισθό. Πόσα χρήματα παίρνει για τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών

Να απορροφήσει τις αντιδράσεις από την απαράδεκτη δήλωση του γγ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, περί "υψηλού" κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, επιχειρεί η κυβέρνηση.

Το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και ο υπουργός Εργασίας "άδειασαν" τον γενικό γραμματέα, ενώ σε σκληρές δηλώσεις αποδοκιμασίας προχώρησαν όλα τα κόμματα.

ADVERTISING

Ο κ. Μέργος, υποχρεώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης να ανασκευάσει, λέγοντας ότι "απομονώθηκε" η δήλωσή του, ωστόσο το ερώτημα είναι αν λειτούργησε ως "λαγός" για όσα περιμένουν τους εργαζόμενους στο μέλλον.

Πόσα παίρνει όμως ο κ. Μέργος, που θεωρεί πολλά τα 586 ευρώ;

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αμείβεται με 3.700 ευρώ καθαρά το μήνα (5.000 μεικτά) για τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης λαμβάνει μισθό για τη συμμετοχή του στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (περίπου 2.500).Είναι επίσης καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Με τόσο υψηλές αμοιβές είναι φυσικό να μην καταλαβαίνει ότι με 586 ευρώ δεν μπορεί κάποιος να ζήσει και να θεωρεί ότι περαιτέρω μείωση θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Ποιος είναι ο γγ του υπουργείου Οικονομικών

Ο κ. Μέργος, ο οποίος διδάσκει από το 1986, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει MSc από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και PhD από το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ στην Εφαρμοσμένη Οικονομική.

Από το 1983 έως το 1986 εργάστηκε ως Ερευνητής-Οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών την περίοδο 2004 – 2007, αλλά και Διοικητής του ΙΚΑ τη διετία 2007-2009. Διετέλεσε, επίσης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Συντάξεων του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον Μάιο του 2009 μέχρι τον Μάιο του2012.

Έχει διατελέσει εκπρόσωπος του δημοσίου στο Δ.Σ. της Alpha Bank (2009-2010) και μέλος του Δ.Σ εισηγμένων εταιρειών. Έχει συνεργασθεί ερευνητικά με το ΙΟΒΕ (1990-1996), συμβουλευτικά με Διεθνείς Οργανισμούς και ως Εμπειρογνώμων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG External Relations), σε θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αναδίπλωση Μέργου μετά τον σάλο για τον "υψηλό" κατώτατο μισθό

SHARE:

24Media Network