Ζήσε το μύθο σου στις δημοτικές επιχειρήσεις

Ζήσε το μύθο σου στις δημοτικές επιχειρήσεις

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της απογραφής μισθολογικού κόστους των δημοτικών επιχειρήσεων. Οι εντυπωσιακές αμοιβές και οι δήμοι που απέφυγαν να ενημερώσουν

Ένα σημαντικό δείγμα αποτύπωσης του μισθολογικού κόστους για τους υπαλλήλους των δημοτικών επιχειρήσεων, έχει για πρώτη φορά στα "χέρια" του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια, έγινε απογραφή του ετήσιου μισθολογικού κόστους των δημοτικών επιχειρήσεων και τα στοιχεία που προέκυψαν έχουν ενδιαφέρον.

Εν όψει των ρυθμίσεων του νέου βαθμολογίου - μισθολογίου ζητήθηκαν για πρώτη φορά από τους Δήμους και συγκεντρώθηκαν στοιχεία για το κόστος μισθοδοσίας του τακτικού προσωπικού (μόνιμοι υπάλληλοι και αορίστου χρόνου) των δημοτικών επιχειρήσεων.

Στα επανειλημμένα έγγραφα του υπουργείου ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα 230 από τους 325 Δήμους. Από τους 230 Δήμους που ανταποκρίθηκαν, οι 12 δεν διέθεταν δημοτικές επιχειρήσεις το έτος 2010 και οι 9 είχαν επιχειρήσεις χωρίς τακτικό προσωπικό. Επίσης απ΄αυτούς οι 44 Δήμοι δεν έστειλαν τα απαιτούμενα στοιχεία σύμφωνα με το υπόδειγμα της εγκυκλίου.

Από το ασφαλές δείγμα (άνω του 50%) προκύπτουν τα εξής στοιχεία σχετικά με τις ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές των υπαλλήλων των δημοτικών επιχειρήσεων:

*Άνω του 60% των υπαλλήλων του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΠΕ.

*Ανω του 53% των υπαλλήλων του κλάδου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΤΕ.

*Άνω του 55% των υπαλλήλων του κλάδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΔΕ.

*Άνω του 62% των υπαλλήλων του κλάδου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημοσίων υπαλλήλων ΥΕ.

Μηχανικός με ετήσιο μισθό πάνω από 87.000 ευρώ

Επίσης, παρατηρούνται πολλές ατομικές περιπτώσεις υπερβολικά υψηλών ετήσιων αποδοχών και μάλιστα σε Δήμους με κακό δείκτη οικονομικής κατάστασης.

Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που εντοπίστηκαν σε Δημοτικές Επιχειρήσεις είναι :

Κορινθίας ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ: 87.325,00

Πιερίας ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ: 83.767,13

Έβρου ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ: 83.442,59

Ηρακλείου ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ: 82.624,47

Ιωαννίνων ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ: 80.719,16

Κερκύρας ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: 78.947,70

Έβρου ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ: 76.709,22

Θεσπρωτίας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ: 76.495,96

Αιτωλοακαρνανίας ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ: 75.948,61

Πιερίας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ: 75.843,44

Μαγνησίας ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ: 56.619,89

Έβρου ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΕ: 55.138,75

Λέσβου ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ: 54.393,14

Ξάνθης ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ: 54.070,00

Ιωαννίνων ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: 53.322,00

Ευβοίας ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ: 45.268,04

Μεσσηνίας ΟΔΗΓΟΣ: 44.663,18

Μεσσηνίας ΟΔΗΓΟΣ: 44.591,14

Μεσσηνίας ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΤΗΣ: 44.298,85

Ηρακλείου ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ: 43.149,18

Κοζάνης ΕΡΓΑΤΗΣ: 43.088,65

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών , οι Δήμοι που δεν έστειλαν στοιχεία είναι :

Αγίου Ευστρατίου, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Αγράφων, Άκτιου-Βόνιτσας, Αλμυρού, Αμάριου, Αμοργού, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, Άνδρου, Αντιπάρου, Αργιθέας, Αριστοτέλη, Αρριανών, Αρταίων, Βέλου-Βόχας, Βισαλτίας, Βορείων Τζουμέρκων, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Γαύδου, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Γορτυνίας, Δέλτα, Δελφών, Διονύσου, Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, Δυτικής Αχαΐας, Ελευσίνας, Εορδαίας, Ερυμάνθου, Ευρώτα, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Ζωγράφου, Θάσου, Θερμαϊκού, Θέρμου, Ιάσμου, Ιητών, Ιθάκης, Ιστιαίας-Αιδηψού, Καισαριανής, Καντάνου-Σέλινου, Καρπενησίου, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κηφισιάς, Κιμώλου, Κόνιτσας, Κορυδαλλού, Κύμης-Αλιβερίου, Κω, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Μεγίστης, Μετσόβου, Μυκόνου, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Ναυπλιέων, Νέας Σμύρνης, Νέστου, Νικολάου Σκουφά, Νότιας Κυνουρίας, Νοτίου Πηλίου, Παλαιού Φαλήρου, Παλλήνης, Παξών, Παπάγου-Χολαργού, Πάργας, Περάματος, Περιστερίου, Πύλης, Πύργου, Πωγωνίου, Ραφήνας-Πικερμίου, Ρήγα Φερραίου, Σαλαμίνας, Σερβίων-Βελβεντού, Σερίφου, Σίφνου, Σκιάθου, Σκύρου, Στυλίδας, Σύμης, Τανάγρας, Τρικκαίων, Φαρκαδόνας, Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος, Φλώρινας, Φυλής, Χαλκηδόνος, Χάλκης, Χίου, Ωραιοκάστρου, Ωρωπού.

Τα στοιχεία θα διαβιβαστούν στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Εσωτερικών, με το οποίο θα υπάρξει και συνεννόηση για το θέμα των Δήμων που δεν απέστειλαν.

SHARE:

24Media Network