Forbes: Ο Τζεφ Μπέζος “εκθρόνισε” τον Μπιλ Γκέιτς από την κορυφή μετά από 24 χρόνια

Forbes: Ο Τζεφ Μπέζος “εκθρόνισε” τον Μπιλ Γκέιτς από την κορυφή μετά από 24 χρόνια
Ο Τζεφ Μπέζος έχει κάθε λόγο να χαίρεται... AP

Τιτανομαχία στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους Αμερικανούς, αφού ο ιδρυτής της Amazon κατάφερε φέτος να επικρατήσει για πρώτη φορά του ιδρυτή της Microsioft, ο οποίος έχασε τον τίτλο ύστερα από δύο και πλέον δεκαετίες.

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζέφ Μπέζος, κατάφερε φέτος αυτό που πολλοί προσπάθησαν αλλά κανείς δεν κατάφερε να κάνει τα τελευταία 24 χρόνια: Έκθρόνισε από την πρώτη θέση της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς, τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Η περιουσία του Μπέζος εκτινάχθηκε φέτος στα 160 δισ. δολάρια, από 78 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Τα καλά νέα για τον ίδιο δεν σταματούν εδώ, αφού και η Amazon κατάφερε να διπλασιάσει σε ένα χρόνο την αξία της. Το Forbes υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μια μοναδική περίπτωση στα χρονικά, αφού – σύμφωνα με τα αρχεία του – δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ ανάλογη αύξηση σε περιουσία δισεκατομμυριούχου.

Ο Μπιλ Γκέιτς φέτος περιορίζεται στη δεύτερη θέση, με την περιουσία του να μην υπερβαίνει τα 100 δισ. δολάρια. Για την ακρίβεια, ανέρχεται σε 97 δισ. δολάρια, πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι τεράστιο μέρος της περιουσίας του διατίθεται σε φιλανθρωπίες και αγαθοεργίες.

Η υπόλοιπη λίστα απαρτίζεται λίγο πολύ από τους “γνωστούς αγνώστους”: Στην 3η θέση ακολουθεί ο μεγιστάνας Γουόρεν Μπάφετ, στην 4η ο “Mr Facebook” Μαρκ Ζάκερμπεργκ και στην 5η ένας ακόμη γκουρού της υψηλής τεχνολογίας, ο Λάρι Έλισον της Oracle (5ος).

Όσο για τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αξίζει να σημειωθεί ότι υποχώρησε έντεκα ολόκληρες θέσεις στη φετινή κατάταξη. Συγκεκριμένα, ο ένοικος του Λευκού Οίκου περιορίζεται στην 259η θέση, με περιουσία μόλις 3,1 δισ. δολαρίων, εν μέσω αποκαλύψεων και καταγγελιών ότι πλούτισε φοροδιαφεύγοντας για λογαριασμό των γονιών του.

Δείτε τη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς, ΕΔΩ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα