Πρόγραμμα 3 εκατ. ευρώ για προώθηση ελληνικών βιολογικών προϊόντων στην ΕΕ

Πρόγραμμα 3 εκατ. ευρώ για προώθηση ελληνικών βιολογικών προϊόντων στην ΕΕ

Ελληνικά βιολογικά φρούτα και λαχανικά θα προωθηθούν στις αγορές της Ολλανδίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας μετά την υπογραφή της σύμβασης για το εν λόγω πρόγραμμα, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ

Πρόγραμμα ενημέρωσης και προώθησης ελληνικών βιολογικών φρούτων και λαχανικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνολικού προϋπολογισμού 2.926.000 ευρώ, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Το πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συντονίζεται από την Πανελλήνια Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Βιολογικών Προϊόντων, απευθύνεται στις αγορές της Ολλανδίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας.

"Ενισχύουμε την εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας στον τομέα των βιολογικών αγροδιατροφικών προϊόντων. Στόχος μας είναι τα ποιοτικά ελληνικά βιολογικά φρούτα και λαχανικά να κερδίσουν μερίδιο της ταχύτατα αναπτυσσόμενης αγοράς βιολογικών προϊόντων της ΕΕ. Η υψηλή ποιότητα κερδίζει τις προτιμήσεις των καταναλωτών και στο υπουργείο αξιοποιούμε τα Προγράμματα Προώθησης, προκειμένου τα ελληνικά προϊόντα βιολογικής γεωργίας να γίνουν γνωστά στο ευρύ καταναλωτικό κοινό της Ευρώπης" δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος.

SHARE:

24Media Network