Βρούτσης: Τι ισχύει για συντάξεις, αναδρομικά, δώρο Χριστουγέννων

Βρούτσης: Τι ισχύει για συντάξεις, αναδρομικά, δώρο Χριστουγέννων
Κόσμος έξω από τράπεζα Eurokinissi

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι τον Νοέμβριο θα πληρωθούν οι προσωρινές συντάξεις. Τι είπε για τα αναδρομικά των προσωρινών συντάξεων και το δώρο Χριστουγέννων.

Για τα αναδρομικά, τις συντάξεις και τις προσωρινές συντάξεις μίλησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, καλώντας τους κληρονόμους των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει, και δικαιούνταν αναδρομικά για την περίοδο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016 να καταθέσουν την αίτηση τους και τα δικαιολογητικά που ζητούνται.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης τόνισε το πρωί της Κυριακής (22/11) στον ΣΚΑΪ ότι ήδη 15 χιλιάδες δικαιούχοι έχουν υποβάλει αίτηση και κάλεσε όσους δεν έχουν συγκεντρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, να καταθέσουν το συντομότερο την αίτηση τους και ας καταθέσουν τα δικαιολογητικά μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι τον Νοέμβριο θα πληρωθούν οι προσωρινές συντάξεις, αυξημένες στο 70 και στο 80%, ενώ επισήμανε ότι θα καταβληθούν και τα αναδρομικά των προσωρινών συντάξεων.

Όπως ανέφερε, μαζί με τις κύριες και αναδρομικές συντάξεις, ή με εμβόλιμη πληρωμή μέσα στον μήνα, θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους περίπου 50 χιλιάδες συνταξιούχους που δεν τα πήραν στην προηγούμενη πληρωμή.

Όσον αφορά στο δώρο Χριστουγέννων, ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου – και σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος του έτους – θα πληρώσει και το κράτος απευθείας στους δικαιούχους το μέρος από το δώρο που του αναλογεί να καταβάλει.

Τέλος, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι δε θα μειωθεί κανένα επίδομα ανεργίας το 2021.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα