Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στα Προπύλαια: Ζητούν απόσυρση του νομοσχεδιου για την Παιδεία

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στα Προπύλαια: Ζητούν απόσυρση του νομοσχεδιου για την Παιδεία
News 24/7

Συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή, πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, που διαμαρτύρονται ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Κάθετα αντίθετες με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας δηλώνουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ) που συγκεντρώθηκαν από τις 13.00 το μεσημέρι της Τετάρτης στα Προπύλαια, και πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Μικρής έκτασης ένταση σημειώθηκε όταν οι εκπαιδευτικοί θέλησαν να απλωσουν πανό με τα αιτήματα τους. Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να τους αποτρέψουν, χωρίς να γίνει χρήση χημικών. Τελικά άνοιξαν το πανό.

Μιλώντας στο News 24/7 ο Σπύρος Μαρτίνης, μέλος του ΔΣ του ΔΣ του ΔΟΕ, δήλωσε για το νομοσχέδιο: “Αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, προχωράει σε συγχωνεύσεις τμημάτων, επαναφέρει την τράπεζα θεμάτων, βάζει κόφτη για τους μαθητές των ΕΠΑΛ”. Όπως είπε επίσης, “Ζητάμε να αποσυρθεί η απαράδεκτη τροπολογία για την εισαγωγή κάμερας στο μάθημα.

Η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο μάθημα είναι μοναδική και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ριάλιτι”. Αρχικά, πέρα από τις διαφωνίες τους για το νομοσχέδιο, οι ομοσπονδίες κατηγορούν την κυβέρνηση πως αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Αναφορικά με τις διαφωνίες τους στο πολυνομοσχεδιο για την Παιδεία, υποστηρίζουν πως δεν λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών, καθώς και ότι η κυβέρνηση: “κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία”. 

Στα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι: Να αποσυρθεί το πολύ νομοσχέδιο, να μην εφαρμοστεί η τροπολογία Κεραμέως για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, να ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι πέριξ Συντάγματος και συγκεκριμένα, οι οδοί Σταδίου, Πανεπιστημίου, Βασ. Αμαλίας και η άνοδος Συγγρού από το ύψος της Διάκου όπου γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα