Εκρηκτικό κοκτέιλ σε σχολείο των Αχαρνών: Αρνητές μάσκας σε κατάληψη

Εκρηκτικό κοκτέιλ σε σχολείο των Αχαρνών: Αρνητές μάσκας σε κατάληψη
Ξεκίνησε η προετοιμασία στα σχολεία,για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την Δευτέρα.Στιγμιότυπα από το 28ο και 7ο Γυμνάσιο και Λύκειο στο Παγκράτι, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 (EUROKINSSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ημέρα μεγάλης έντασης για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό γυμνασίου των Αχαρνών. Το σχολείο παρέμεινε κλειστό.

Ημέρα πολύ μεγάλης έντασης, σχεδόν παράνοιας θα μπορούσε να πει κανείς, βιώνουν οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 11ου γυμνασίου Αχαρνών.

Το σχολείο παρέμεινε κλειστό επειδή μία μικρή μερίδα μαθητών προχώρησε σε κατάληψη του χώρου για να διαμαρτυρηθεί για την υποχρεωτικότητα της μάσκας.

Το πολύ πιο λυπηρό είναι όμως ότι υπήρξαν και γονείς-αρνητές της μάσκας-οι οποίοι συμφώνησαν και στήριξαν την εν λόγω επιλογή και παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος γονέων δεν έχει πάρει θέση.

Ο διευθυντής του σχολείου επιχειρεί να ισορροπήσει μέσα σ’ ένα τοξικό και πολύ δύσκολο περιβάλλον. Από τη μία παιδιά που δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να φορέσουν μάσκα και τα οποία, σύμφωνα με πηγές μέσα από το σχολείο, έχουν επηρεαστεί από συγκεκριμένες παραθρησκευτικές θεωρίες που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην περιοχή.

Βοήθεια όμως στο εκπαιδευτικό προσωπικό δεν υπάρχει. Η αστυνομία ενημερώθηκε αλλά δεν εμφανίστηκε καν στο χώρο, η διεύθυνση της δευτεροβάθμιας δεν ήταν σε θέση να δώσει σχετικές οδηγίες και ο διευθυντής αφήνεται να παλέυει με τα κύματα!

Το χειρότερο όλων; Οι καταληψίες μαθητές συνωστίζονται στους χώρους του σχολείου χωρίς να φορούν μασκά γεγονός που όπως γίνεται αντιληπτό, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.

Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να πείσουν γονείς και μαθητές αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν είναι. Και στις μεταξύ τους συζητήσεις λένε ότι προφανώς το υπουργείο θα έπρεπε να έχει προβλέψει σε ανάλογες περιπτώσεις να επεξηγείται αναλυτικά η κατάσταση από ειδικό που θα φτάνει στο σχολείο γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.

Η κατάσταση πάντως παραμένει έκρυθμη με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια μαθητών και προσωπικού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα