Πανελλήνιες 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις βαθμολογίες – Πώς μπορείτε να τις δείτε

Διαβάζεται σε 2'
Βαθμολογία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις
Βαθμολογία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις EUROKINISSI

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για τις Πανελλήνιες, καθώς άνοιξε η πλατφόρμα με τις βαθμολογίες των εξετάσεων. Πού μπορείτε να τις δείτε.

Άνοιξε η πλατφόρμα όπου θα γίνει η ανάρτηση των βαθμολογιών των Πανελληνίων Εξετάσεων για τα Γενικά Ενιαία (ΓΕΛ) και Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ).

Απομένει πλέον λίγη ώρα μέχρι να λάβει τέλος η αγωνία για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, καθώς οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα https://results.it.minedu.gov.gr.

Για να βρουν τη βαθμολογία τους, οι υποψήφιοι χρειάζεται να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Ακόμη, οι υποψήφιοι αναμένεται να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τηλέφωνό τους, εφόσον ήδη έχουν υποβάλει σχετική αίτηση.

Πανελλήνιες: Πώς γίνεται ο υπολογισμός των μορίων

Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων, το υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε ειδική εφαρμογή για τον υπολογισμό των μορίων τους.

Εισάγοντας τους βαθμούς που πήραν σε κάθε μάθημα στη συγκεκριμένη εφαρμογή, οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν αυτόματη ενημέρωση για το σύνολο των μορίων, που συγκεντρώνουν σε κάθε Τμήμα/Σχολή του Επιστημονικού Πεδίου ή Τομέα, που ανήκουν.

Στην ίδια εφαρμογή, οι υποψήφιοι θα καταφύγουν για να υπολογίσουν και το σύνολο των μορίων.

Την εφαρμογή για να υπολογίσουν το σύνολο των μορίων τους, θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας: https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο υπολογισμού του συνολικού αριθμού των μορίων, οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν τους γραπτούς βαθμούς τους στα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού, που ανήκουν. Ο κάθε βαθμός πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο Συντελεστή Βαρύτητας. Τα τέσσερα γινόμενα προστίθενται.

Το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί χίλια. Με αυτό τον τρόπο, προκύπτει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος.

Ο βαθμός του κάθε μαθήματος, εκφράζεται στην εικοσάβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα