Τηλεκπαίδευση: Η Cisco “διερευνά το πρόβλημα”, το υπουργείο λέει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα

Τηλεκπαίδευση: Η Cisco “διερευνά το πρόβλημα”, το υπουργείο λέει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

"Εργαζόμαστε εντατικά για τη διερεύνηση του προβλήματος και την επαναφορά της υπηρεσίας" αναφέρει η εταιρία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης την ώρα που για το υπουργείο Παιδείας, όλα πήγαν καλά.

Παραδέχεται η Cisco τη δυσλειτουργία στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης που έκανε πρεμιέρα σήμερα για τα παιδιά του δημοτικού ενω το υπουργείο Παιδείας διαβεβαίωνε νωρίτερα οτι δεν υπήρχε πρόβλημα.

«Η Cisco γνωρίζει το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με το Webex meetings. Ευχαριστούμε τους χρήστες και τους συνεργάτες μας για την υπομονή τους καθώς εργαζόμαστε εντατικά για τη διερεύνηση του προβλήματος και την επαναφορά της υπηρεσίας», αναφέρει σε δηλώσεις της η Έλενα Πρασσάκη, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Cisco για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Η εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση status.webex.com», αναφέρει επίσης.

Κι ενώ τα παράπονα γονέων από όλη τη χώρα για την αδυναμία σύνδεσης έπεφταν “βροχή”, το υπουργείο Παιδείας έκανε λόγο για “μεμονωμένες” περιπτώσεις και τόνιζε οτι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα webex.

Για προβλήματα συνδέσεων κατά την πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, έκανε λόγο και η ΔΟΕ.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε οτι σύμφωνα με τις αναφορές που δέχθηκε η ομοσπονδία, στις περισσότερες περιπτώσεις παιδιά και δάσκαλοι κατάφεραν να συνδεθούν μόνο κατά τα πρώτα 30 ή 60 λεπτά, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται σε Βόρεια Ελλάδα και Αττική.

Τα προβλήματα είχαν κάνει την εμφάνισή τους βέβαια από την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την οποία με τηλεκπαίδευση λειτουργούσαν μόνο γυμνάσια και λύκεια.

Για τα δημοτικά σχολεία, το ωράριο καθημερινά είναι από τις 14:00 έως τις 17:00 και για τα νηπιαγωγεία από τις 14:00 έως τις 16:30, ενώ η κάθε διδακτική ώρα διαρκεί 30 λεπτά και μεταξύ των μαθημάτων μεσολαβεί δεκάλεπτο διάλειμμα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα