Τουλάχιστον 50 κενές θέσεις σχολικών νοσηλευτών: Ετοιμάζονται εξώδικα για το Υπ. Παιδείας

Τουλάχιστον 50 κενές θέσεις σχολικών νοσηλευτών: Ετοιμάζονται εξώδικα για το Υπ. Παιδείας
Στιγμιότυπο από σχολείο - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Το Υπουργείο Παιδείας επιμένει να μην καλύπτει τουλάχιστον 50 κενές θέσεις σχολικού νοσηλευτή φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τις οικογένειες που πάντως ετοιμάζουν νομική αντεπίθεση.

To Yπουργείο Παιδείας συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα στο απολύτως δίκαιο και επιβεβλημένο λόγω της κατάστασης αίτημα γονέων για την πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών για τα παιδιά τους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις.

Το θέμα είχε αναδείξει από τις 15 Σεπτεμβρίου το NEWS 24/7 με την περίπτωση της Ηλίας Βενετσάνη και του συζύγου της οι οποίοι μάταια περίμεναν να προσληφθεί σχολικός νοσηλευτής για το ηλικίας 4,5 ετών αγοράκι τους στην Αμφισσα.

Ο Σεπτέμβριος τελείωσε, οι προσλήψεις β’ φάσης αναπληρωτών και ειδικοτήτων ολοκληρώθηκαν και όμως, η θέση δεν καλύφθηκε. Ο σύζυγος της κας Βενετσάνη συνεχίζει να συνοδεύει το γιο του στο νηπιαγωγείο και να περιμένει απ’ έξω καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος έτσι ώστε να είναι σε θέση να δώσει στο παιδί την απαραίτηση, για τη ζωή του, ινσουλίνη.

Το πρόβλημα όμως δεν εντοπίζεται μόνο στην Αμφισσα και στο νομό Φωκίδας. Είναι τουλάχιστον 50 οι οικογένειες σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας που περιμένουν, μέχρι στιγμής μάταια, πρόσληψη σχολικού νοσηλευτή.

Επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο δεν υπάρχει. Χρονικός ορίζοντας επίλυσης του προβλήματος επίσης δεν υπάρχει. Αλλά ούτε καν κάποια προφορική δέσμευση ότι οι θέσεις θα καλυφθούν.

Για το θέμα είχε παρέμβει προ ημερών η Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη η οποία έχει ανακοινώσει τα εξής:

Η ΕΛ.Ο.ΔΙ. παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και τις ανάγκες των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, αντιλήφθηκε άμεσα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις τοποθετήσεις των σχολικών νοσηλευτών.

Έτσι, παρατηρήθηκαν πολλές περιπτώσεις όπου δεν τοποθετήθηκαν σχολικοί νοσηλευτές, αν και υπήρχαν αιτήσεις ή τοποθετήθηκαν “part time” (λίγες ημέρες εδώ, λίγες αλλού) κλπ.

Άμεσα, η Ομοσπονδία συνέταξε και απέστειλε επιστολή στον αρμόδιο Γεν. Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρο Κόπτση, αναφορικά με το θέμα, ενώ έχουν ξεκινήσει οι επαφές και οι πιέσεις για την άμεση επίλυση του θέματος.

Eρχονται εξώδικα για το Υπουργείο Παιδείας

Η κατάσταση για τις οικογένειες έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μητέρες αναγκάστηκαν να παραιτηθούν από τη δουλειά τους για να συνοδεύουν τα παιδιά τους στο σχολείο “αντικαθιστώντας” τους σχολικούς νοσηλευτές που δεν υπάρχουν. Είναι πλέον εκφρασμένη η θέλησή τους να κινηθούν νομικά αρχίζοντας με εξώδικα που θα έχουν αποδέκτη το Υπουργείο Παιδείας.

Για το τέλος ας κρατήσουμε και αυτό: Μόνο για το νομό Φωκίδας, ένας από τους μικρότερους στην Ελλάδα, έχουν καταγραφεί πέντε κενές θέσεις σχολικών νοσηλευτών. Οι τρεις αφορούν παιδιά με διαβήτη και οι άλλες δύο παιδιά με επιληψία. Κάθε μέρα που οι θέσεις παραμένουν κενές, ο κίνδυνος γι’ αυτά τα παιδιά μεγαλώνει…

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που καταγγέλθηκε στο ΝEWS24/7 από νησί του Αργοσαρωνικού: Παιδί με διαβήτη που χρειάζεται επτά ενέσεις ινσουλίνης καθημερινά, δεν καλύπτεται ούτε μία μέρα από σχολικό νοσηλευτή. Ούτε μία μέρα…

Περιπτώσεις έχουν καταγραφεί επίσης στον Εβρο (7), στην Κρήτη και στην Κέρκυρα (6).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα