ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ειδήσεις και νέα που αφορούν το Περιβάλλον.

Κλιματική αλλαγή: Ευθύνεται για έναν στους τέσσερις θανάτους σχετικούς με τη ζέστη στην Αθήνα

Κλιματική αλλαγή: Ευθύνεται για έναν στους τέσσερις θανάτους σχετικούς με τη ζέστη στην Αθήνα

Νέο "καμπανάκι" κινδύνου από τη μεγαλύτερη διεθνή μελέτη που έχει γίνει μέχρι σήμερα για την κλιματική αλλαγή. Ευθύνεται για τουλάχιστον το 1/3 των θανάτων που σχετίζονται με τη ζέστη παγκοσμίως.

Greenpeace

Greenpeace: Ανοιχτή Επιστολή για την "ανάγκη επικαιροποίησης" της νομοθεσίας των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Greenpeace έστειλε ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και στον Υφυπουργό, σχετικά με την "ανάγκη επικαιροποίησης" της νομοθεσίας των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Από φέτος έως το 2025 θα καταρριφθεί τουλάχιστον μια φορά το ρεκόρ του Ιουνίου του 2016, που ήταν ο πιο ζεστός μήνας της ιστορίας, όπως δείχνουν οι 40 βαθμοί στην Ολλανδία.

Έως το 2025 θα ζήσουμε τουλάχιστον μία από τις πιο καυτές χρονιές της ιστορίας

Η ετήσια έκθεση του Παγκοσμίου Μετεωρολογικού Οργανισμού προειδοποιεί για αύξηση της θερμοκρασίας που θα κάνει τις επόμενες χρονιές από τις πιο ζεστές της ιστορίας -των καταγραφών. Γιατί αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό.

ΣΠΑΠ: Το μέλλον του πλανήτη εξαρτάται απο τις σημερινές επιλογές μας

ΣΠΑΠ: Το μέλλον του πλανήτη εξαρτάται απο τις σημερινές επιλογές μας

Το κοινωνικό μήνυμα του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού για την αναδάσωση και με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου καθώς της τελευταίας πυρκαγιάς στα Γεράνεια Όρη.

H Σάμος έχει φέτος δυο ακτές με γαλάζια σημαία: στη Γλυκόριζα και στη Ποτοκάκι, που είναι η μεγαλύτερη του νησιού.

Λύνουμε το μυστήριο με τις γαλάζιες σημαίες στις ακτές

Το 2021 η Ελλάδα θα έχει 545 ακτές με Γαλάζια Σημαία. Τις δεύτερες περισσότερες παγκοσμίως μετά την Ισπανία. Τι εξασφαλίζουν, πώς απονέμονται και γιατί μια παραλία έχει και η ακριβώς απέναντι (των ίδιων νερών) δεν έχει. Ο λόγος δεν αφορά συνομωσία.

Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Σοκάρουν οι εικόνες της απόλυτης καταστροφής σε δάσος Natura

Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Σοκάρουν οι εικόνες της απόλυτης καταστροφής σε δάσος Natura

Σπίτια καμμένα, ζώα νεκρά, ένα καταπράσινο δάσος που έγινε στάχτες άφησε πίσω της η καταστροφική φωτιά στο Αλεποχώρι. Τα καρέ προκαλούν θλίψη. Τιτάνιες οι προσπάθειες των πυροσβεστών να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Γιατί έλιωσε το μεγαλύτερο παγόβουνο του πλανήτη - Παγκόσμιος συναγερμός για την κλιματική αλλαγή

Γιατί έλιωσε το μεγαλύτερο παγόβουνο του πλανήτη - Παγκόσμιος συναγερμός για την κλιματική αλλαγή

Το παγόβουνο A76 - ίσο σε έκταση με το νησί της Μαγιόρκα - πλέον αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική και έγινε ένα με τη θάλασσα. Γιατί συνέβη αυτό το γεγονός και πόσο επηρέαζει την ήδη βεβαρυμένη κλιματολογική εικόνα του πλανήτη.

Κίνηση στην Ερμού

Αλήθεια τώρα; Επιστροφή στην "κανονικότητα";

Ο Γενικός Διευθυντής ελληνικού γραφείου Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης αρθρογραφεί στο NEWS 24/7 για την "κανονικότητα" στην οποία ετοιμαζόμαστε να επιστρέψουμε και για τα "κουσούρια" που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας

Greenpeace

Greenpeace: Επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης αγροδιατροφικού τομέα με κριτήρια βιωσιμότητας

Η Greenpeace σημειώνει ότι ο αγροδιατροφικός τομέας είναι σχεδόν ανύπαρκτος από το Σχέδιο Ανάκαμψης, τονίζοντας την ανάγκη προώθησης της βιώσιμης γεωργίας και του βιώσιμου καταναλωτικού μοντέλου.

Διανομή Self Test σε φαρμακείο της Αθήνας

Η περιβαλλοντική απειλή από τα υπολείμματα των self-tests

O Γιάννης Ν. Κρεστενίτης, Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, ΑΠΘ και ο Πέτρος Σαμαράς, Καθηγητής Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων, ΔΙΠΑΕ, γράφουν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τα υπολείμματα των self-tests.

Ένα πρώην Λούνα Παρκ στην περιοχή του Πρίπυατ. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2017

Τσέρνομπιλ: 35 χρόνια από το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία

Πριν από 35 χρόνια σημειώθηκε η χειρότερη πυρηνική καταστροφή που είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνουν άμεσα 30 άνθρωποι και πάνω από 8 εκατομμύρια άλλοι να εκτεθούν στη ραδιενέργεια.

Παγκόσμια Ημέρα της Γης: Ανέπαφο μόλις το 2,8% των οικοσυστημάτων του πλανήτη

Παγκόσμια Ημέρα της Γης: Ανέπαφο μόλις το 2,8% των οικοσυστημάτων του πλανήτη

Σύμφωνα με έρευνα ένα πολύ μικρό ποσοστό των εκτάσεων του πλανήτη παραμένει ανέπαφο οικολογικά, με υγιείς πληθυσμούς όλων των ενδημικών ζώων και φυτών και με ανεπηρέαστους οικοτόπους.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Ταμείο Ανάκαμψης: Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα

Ο Γενικός Διευθυντής ελληνικού γραφείου Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης αρθρογραφεί στο NEWS 24/7 για το σχέδιο ανάκαμψης που "θρέφει το πελατειακό κράτος" και αρνείται να αλλάξει "το εξαιρετικά προβληματικό παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο".

Φλώρινα

Oι παγωνιές του Απρίλη, οι γεωργικές αποζημιώσεις και ο Ορνιθίας άνεμος

Το "ανοιξιάτικο" κρύο στη χώρα και οι ψυχροί άνεμοι που κρατούν από την αρχαιότητα. Τι ισχύει με τις αποζημιώσεις από τις εκτεταμένες ζημιές σε σημαντικές εκτάσεις καλλιεργειών.

Τα αέρια των ηφαιστείων μπορούν να κάνουν τον γύρο του κόσμου: Η περίπτωση του Λα Σουφριέρ

Τα αέρια των ηφαιστείων μπορούν να κάνουν τον γύρο του κόσμου: Η περίπτωση του Λα Σουφριέρ

Ο Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, όπου ζουν λίγοι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι, είχε να δει ηφαιστειακή δραστηριότητα από το 1979. Η διασπορά του SO2 στην ατμόσφαιρα

ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ (Eurokinissi-ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

"Μανιφέστο" 20 παρεμβάσεων από τον ΣΕΒ για τον χωροταξικό σχεδιασμό σε αναπτυξιακή κατεύθυνση

Σε έκθεση που δημοσίευσε την Πέμπτη ο Σύνδεσμος της Ελληνικής Βιομηχανίας περιγράφει τα αναγκαία επόμενα βήματα για την ολοκληρωμένη εφαρμογή του πρόσφατου χωροταξικού νόμου, και τη βιώσιμη χωρική ανάπτυξη.