Πορεία μαθητών στην Θεσσαλονίκη για την κλιματική αλλαγή

Συγκέντρωση της μαθητικής πρωτοβουλίας για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος,στην Πλατεία Συντάγματος, Παρασκευή 29 Νοεμβριου 2019
Συγκέντρωση της μαθητικής πρωτοβουλίας για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος,στην Πλατεία Συντάγματος, Παρασκευή 29 Νοεμβριου 2019 EUROKINISSI

Μαθητές και μέλη οργανώσεων διαδήλωσαν στις δυο μεγάλες πόλεις υπέρ της ανακοπής της κλιματικής αλαγής. "Σεβαστείτε την επιθυμία μας για ζωή" είπαν μεταξύ άλλων.

«Αν το θερμοκήπιο δεν ανακοπεί, η θάλασσα θα φτάσει ως την Τσιμισκή» ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναξαν σήμερα διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των παγκόσμιων κινητοποιήσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή.

Μέλη συλλογικοτήτων και οργανώσεων, αλλά και μαθητές, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και ανάρτησαν στα κάγκελα της περίφραξης πανό όπου αναγράφονταν «Σεβαστείτε την επιθυμία μας για ζωή», «Η γη μας έχει ανάγκη και εμείς την αγνοούμε». Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία στην πλατεία Αριστοτέλους κρατώντας πλακάτ για την κλιματική αλλαγή και επαναλαμβάνοντας το σύνθημα «Δεν σηκώνει αναβολή, δεν υπάρχει άλλη γη». Η πορεία κατέληξε στο άγαλμα του Αριστοτέλη όπου και διαλύθηκε.

Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν και στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κλιματική Αλλαγή
SHARE:

24Media Network