Καυγάς Γεωργιάδη-Δρίτσα: "Άναψαν τα αίματα" για τη θέση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ

ΒΟΥΛΗ -ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ// ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΒΟΥΛΗ -ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ// ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Έντονος διάλογος του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Θοδωρή Δρίτσα στη Βουλή για τη θέση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ

Αντιπαράθεση μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα για τη θέση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με αφορμή την απουσία του αρμόδιου υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.

Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε «μια καθαρή, γενναία και ρητή απάντηση» στο ερώτημα «Να μείνουμε ή να φύγουμε» (από το ΝΑΤΟ). Παρεμβαίνοντας, ο κ. Δρίτσας είπε «Να φύγουμε. Το λέει το Συνέδριό μας με επίσημη απόφαση».

Επανερχόμενος, ο κ. Γεωργιάδης ρώτησε: "Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξουσία, θα βγάλει την Ελλάδα από την Ατλαντική Συμμαχία ή θα την κρατήσει στην Ατλαντική Συμμαχία και άρα, θα αποδεχθεί και τις δεσμεύσεις που συνεπάγεται το να είσαι μέλος στην Ατλαντική Συμμαχία;"

"Έχουμε υπεύθυνη στάση" απάντησε ο κ. Δρίτσας: «Δεν θα διαλύσουμε εμείς το ΝΑΤΟ προφανώς. Το ΝΑΤΟ, όμως, πρέπει να διαλυθεί. Εμείς πιστεύουμε ότι το ΝΑΤΟ γεννά πολέμους» σημείωσε ο κ. Δρίτσας.

Εξάλλου, αναφερόμενος στη μετάβαση των κκ Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ο κ. Δρίτσας ρώτησε: «Τι πηγαίνουν ακριβώς να συμφωνήσουν για την Ουκρανία, για τη Λιβύη, για το Αφγανιστάν και για όλες τις περιοχές.

και με βάση ποια εξουσιοδότηση του ελληνικού Κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού πηγαίνουν να δεσμεύσουν σε επικίνδυνες εμπλοκές τη χώρα μας;»

Παρεμβαίνοντας στην αντιπαράθεση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αθανάσιος Παφίλης ανέφερε ότι σε προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε πει τα εξής: «Θα το πω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση και στο ΝΑΤΟ».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος χαρακτήρισε επικίνδυνες τις απόψεις που αφήνουν να αιωρείται η συμμετοχή μας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Καμία κυβέρνηση, εξήντα χρόνια τώρα, δεν διανοήθηκε να απεγκλωβίσει τη χώρα, σημείωσε ο κ. Λαμπρόπουλος.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network