Από τη ΝΔ γλυκοκοιτάζουν ξανά το ΠΑΣΟΚ 

Από τη ΝΔ γλυκοκοιτάζουν ξανά το ΠΑΣΟΚ 
Κυριάκος Μητσοτάκης Νίκος Ανδρουλάκης SOOC

Το Μαξίμου συνεχίζει μεν επισήμως στη γραμμή περί αυτοδυναμίας στις εκλογές, κρατά όμως και μία καβάτζα καλού κακού και σε κάθε περίπτωση θέλει να κόψει εταίρους από το ΣΥΡΙΖΑ 

Έτριβαν τα χέρια τους χθες στο Μαξίμου με τον καυγά ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ για τα σενάρια συγκυβέρνησης.

Καυγάς που ξεκίνησε όταν η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, υποστήριξε ότι εάν τελικά ο Νίκος Ανδρουλάκης δεχθεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτή η συνεργασία θα είναι προϊόν εκβιασμού.

Για “ψεκασμένα σενάρια και συνωμοσιολογία” έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, εξαπολύοντας επίθεση και σε ΣΥΡΙΖΑ και σε Νέα Δημοκρατία.

Από το κυβερνητικό επιτελείο απέφευγαν φυσικά να σχολιάσουν, καθώς άλλωστε το Μαξίμου επιμένει – επισήμως τουλάχιστον- στη μάχη μέχρις εσχάτων για την αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες. Οι δημοσκοπήσεις έχουν φουσκώσει τα πανιά της αισιοδοξίας στο γαλάζιο στρατόπεδο, όπου ορισμένοι θεωρούν πως στις δεύτερες εκλογές η ΝΔ θα μπορούσε ακόμη και να… ξεπεράσει το ποσοστό του 2019.

Από την άλλη, έχουν επανέλθει στο τραπέζι τα σενάρια συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, εάν δεν επιτευχθεί τελικά η πολυπόθητη αυτοδυναμία. Ο πρωθυπουργός εξάλλου ποτέ δεν τα είχε αποκλείσει κατηγορηματικά, παρά την αντιπαράθεση για τις υποκλοπές, ενώ αντίθετα έχει δηλώσει ευθέως ότι δε θα συνεργαστεί με τον Κυριάκο Βελόπουλο και φυσικά ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια ο κ. Μητσοτάκης έχει σχολιάσει στη Βουλή ότι το ΠΑΣΟΚ φαντάζεται εαυτόν σε ένα νέο ρόλο τύπου σοσιαλΚαμμένου. Αλλά όσα λέγονται εν τη ρύμη της πολιτικής και προεκλογικής αντιπαράθεσης, εύκολα μπορούν να ξεχαστούν, θεωρούν κάποιοι. Το 2012 άλλωστε η ΝΔ συνεργάστηκε με τον αιώνιο αντίπαλο της, λένε τα ίδια στελέχη και υπενθυμίζουν ότι ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη.

Φυσικά αυτό είναι ένα plan B και στο Μαξίμου προφανώς και θα προτιμούσαν αυτοδυναμία που σημαίνει και πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης. Στο μεταξύ σκοπεύουν να τα δώσουν όλα, σε μορφή επιδομάτων βέβαια, σε ομάδες που θεωρούν κρίσιμες για το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως οι συνταξιούχοι, αλλά και οι αγρότες. Ο επόμενος σταθμός των περιοδειών του κ.Μητσοτάκη θα είναι άλλωστε η Λάρισα, που θεωρείται και βαρόμετρο των εκλογικών αναμετρήσεων και σειρά έχει η δυτική Μακεδονία όπου η απολιγνητοποίηση έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα