Χαρίτσης: Η κυβέρνηση να στηρίξει την πραγματική οικονομία – Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να επιβιώσουν

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση να στηρίξει την πραγματική οικονομία – Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να επιβιώσουν
Αλέξης Χαρίτσης ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

"Η κυβέρνηση της ΝΔ συστηματικά υποσκάπτει τη δυνατότητα πρόσβασης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε τραπεζική χρηματοδότηση", τονίζει σε δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης.

Κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τη δανειακή χρηματοδότηση, με αφορμή τις δηλώσεις Γεωργιάδη, ασκεί ο Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική του εμφάνιση χτες βράδυ αποκάλυψε το σχέδιο της κυβέρνησης για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις: το λουκέτο.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος επιβίωσης της συντριπτικής πλειονότητας των ελληνικών επιχειρήσεων είναι η συγχώνευσή τους. Αλλιώς θα παραμείνουν αποκλεισμένες από τη δανειακή χρηματοδότηση και θα οδηγηθούν στο οριστικό κλείσιμο.

Ο κρίσιμος κρίκος σε αυτήν την αλυσίδα, είναι η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συστηματικά υποσκάπτει τη δυνατότητα πρόσβασης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε τραπεζική χρηματοδότηση και στις επικείμενες νέες δυνατότητες που προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης. Για τον λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε έγκαιρα ζητήσει τροποποιήσεις στο ελληνικό σχέδιο για το ποιοι και με ποιο τρόπο θα έχουν πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο αποκλεισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνιστά μία ευρωπαϊκή πρωτοτυπία που αντανακλά την ιδεολογική εμμονή της κυβέρνησης σε μια πολιτική που οδηγεί σε εκτίναξη της ανεργίας, μείωση των δημοσίων εσόδων και διάχυτη κοινωνική ανασφάλεια. Η μεροληπτική στήριξη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ναρκοθετεί την ανάπτυξη και θα έχει καταστροφικές συνέπειες στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και καιρό, έχει καταγγείλει τις μεθοδεύσεις αυτές και έχει απαιτήσει την ενίσχυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας, την δίκαιη πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης, τη διεύρυνση των κριτηρίων του τραπεζικού δανεισμού. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αποτελεί το 95% της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να οδηγήσουμε τη χώρα στον μαρασμό. Σε μία Ελλάδα της νέας αρχής, η στήριξη των δυναμικών επιχειρήσεων και της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας είναι προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο αναπτυξιακό άλμα με κανόνες, διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα