“Διαλλακτική, συνθετική, αλλά και αποφασισμένη” ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά

“Διαλλακτική, συνθετική, αλλά και αποφασισμένη” ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά
Η Φώφη Γεννηματά MotionTeam

Εν όψει του Συνεδρίου θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα συνεννόησης πάντα όμως χωρίς εκπτώσεις επί του πολιτικού πλαισίου, διαμηνύει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ επισημαίνει ότι οι διαδικασίες του Συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ θα εξελιχθούν από τον Μάρτιο του 2022

«Διαλλακτική, συνθετική, αλλά και αποφασισμένη» εμφανίζεται η Φώφη Γεννηματά πριν το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου.

Όπως άλλωστε τονίζουν άνθρωποι που συνομιλούν μαζί της, αυτό έγινε και σε όλες τις μέχρι τώρα περιπτώσεις αποχωρήσεων ή απομακρύνσεων που προηγήθηκαν. Υπάρχει ένας κοινός τόπος. Σε όλες τις περιπτώσεις εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο συνεννόησης, όλοι εκ των υστέρων έχει καταδειχθεί ότι λειτουργούσαν βάσει σχεδίου και όλοι οδηγήθηκαν σε πολιτικό αδιέξοδο.

Και στην παρούσα φάση και εν όψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, όπως επισημαίνουν στενοί της συνεργάτες, θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα συνεννόησης πάντα όμως χωρίς εκπτώσεις επί του πολιτικού πλαισίου που ορίζεται από δύο σταθερές: Αυτονομία της παράταξης έναντι του συντηρητικού – λαϊκίστικού διπόλου και ανοιχτό – ζωντανό ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή στο Κίνημα Αλλαγής χωρίς με τρόπο που δεν θα επιτρέπει να αναπτυχθεί ένας οργανωτικός και λειτουργικός δυισμός που θα αποβεί διαλυτικός και για τα δύο.

Στόχος η εξωστρέφεια

Στόχος είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η καταστατική προσαρμογή του ΠΑΣΟΚ στα νέα δεδομένα και να διαταχθεί το σύνολο των δυνάμεων σε ένα εξωστρεφή πολιτικό σχεδιασμό με πρώτο σημαντικό σταθμό την Συνδιάσκεψη που θα είναι επικεντρωμένη αποκλειστικά στις 6 θεματικές ενότητες που έχουν αποφασιστεί από την ΚΠΕ και για τις οποίες θα προηγηθούν αντίστοιχες περιφερειακές συνδιασκέψεις σε όλη την Ελλάδα.

Ευθύνη της ηγεσίας να εγγυηθεί

Πρόσωπα, πάντως, που γνωρίζουν τις σκέψεις της Φώφης Γεννηματά, επισημαίνουν ότι αυτό που δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να γίνει- και είναι ευθύνη της ηγεσίας να εγγυηθεί- είναι να παραταθεί η εσωστρέφεια και να παγιωθεί μια άτυπη εσωκομματική προεκλογική περίοδος διετούς διάρκειας την ώρα που οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των πολιτών είναι να νιώσουν το Κίνημα Αλλαγής και όλα τα στελέχη του κοντά τους με ατζέντα που αφορά τη ζωή και τα προβλήματα τους.

Προειδοποίηση «εντός και εκτός των τειχών»

Όπως τονίζουν συνεργάτες της επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη , οι διαδικασίες Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής θα εξελιχθούν το τετράμηνο πριν από τον Μάρτιο του 2022 και θα γίνουν με τρόπο δημοκρατικό και απόλυτη διαφάνεια. Ταυτόχρονα προειδοποιούν με νόημα προς πάσα κατεύθυνση «ας μην σπεύδει όμως κανείς «εντός και εκτός των τειχών» να κάνει λογαριασμούς χωρίς τον ξενοδόχο…».

Οι «καθημερινές μαχαιριές»

Γνώστες των πραγμάτων της Χαριλάου Τρικούπη, που παρατηρούν προσεκτικά τις εξελίξεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, επισημαίνουν πως η προαναγγελία των εσωκομματικών αντιπάλων της Προέδρου του κόμματος μέσω διαρροών ότι « δεν θα θέσουμε θέμα τώρα αλλά θα την φθείρουμε με καθημερινές μικρές μαχαιριές» ακολούθησε μια προσπάθεια παρατεταμένης εσωστρέφειας που είχε ως αποτέλεσμα μια σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών της παράταξης ( προσφυγικό, χρεώσεις τραπεζών, εργασιακά δικαιώματα κλπ) να «σκεπάζονται» από μια ανακυκλούμενη δημόσια γκρίνια.

Σύμφωνα με τα ίδια πρόσωπα, η αδυναμία αντιπαράθεσης επί της ουσίας της στρατηγικής του χώρου και των πολιτικών προτάσεων και πρωτοβουλιών οδηγεί σε μια μεμψιμοιρία που επικεντρώνεται σε επιμέρους χειρισμούς και σε διαδικαστικής φύσεως θέματα. Χαρακτηριστικό είναι, όπως υπογραμμίζουν, ότι η κριτική πάντα διατυπώνεται στα μικρόφωνα των ΜΜΕ πριν διατυπωθεί εντός των συλλογικών διαδικασιών και μάλιστα με ένταση αρκετών ντεσιμπέλ παραπάνω από εκ των υστέρων μέσα σε αυτά.

«Ανεύθυνη καιροσκοπική δημαγωγία»

Σε αυτό το πλαίσιο αυτό- τονίζουν- κινήθηκε και η αντιπαράθεση για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: « Ενώ είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι και το πότε και το πως και το τι είναι απολύτως επιβεβλημένα από αντικειμενικά προβλήματα, υπάρχει από πολλούς μια ανεύθυνη καιροσκοπική δημαγωγία».

Ούτως ή άλλως οι επόμενες ημέρες έως το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι ημέρες της διεξαγωγής του, είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version