Ελληνική Λύση: Έρευνα για ξέπλυμα χρήματος μετά τις καταγγελίες βουλευτών που αποχώρησαν

Ελληνική Λύση: Έρευνα για ξέπλυμα χρήματος μετά τις καταγγελίες βουλευτών που αποχώρησαν
Κυριάκος Βελόπουλος eurokinissi

Στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος το κόμμα της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου. Τι κατήγγειλαν οι πρώην βουλευτές του που αποχώρησαν.

Έρευνα για ενδεχόμενη διακίνηση παράνομων χρημάτων ξεκινά στο κόμμα “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου, με παρέμβαση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος με αφορμή όσα καταγγέλλονται από μέχρι πρότινος μέλη του κόμματος.

Η εντολή του κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη είναι να ελεγχθούν όλα τα οικονομία δεδομένα του κόμματος και όλοι οι εμπλεκόμενοι, καταγγέλοντες και καταγγελλόμενοι, για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσαν καταγγελίες που έγιναν από τους βουλευτές που αποχώρησαν πρόσφατα από την Ελληνική Λύση Αντώνη Μυλωνάκη και Αικατερίνη Αλεξοπούλου. Οι εν λόγω βουλευτές είπαν δημόσια ότι κατέβαλαν πόσο 500 ευρώ τον μήνα από τον μισθό τους στο κόμμα χωρίς κανένα παραστατικό.

«Ήταν 500 ευρώ που δίναμε για κοινωφελείς λόγους. Δεν ελέγχαμε που πήγαιναν γιατί είχαμε εμπιστοσύνη. Τώρα θα ζητήσω να γίνει διαχειριστικός έλεγχος» ανέφερε πρόσφατα σε δήλωση του ο κ. Μυλωνάκης.

Αν και το σύνηθες είναι ενόψει εκλογών να παγώνουν αντίστοιχες παρεμβάσεις της Αρχής, εν προκειμένω η εντολή για την έναρξη έρευνας κρίθηκε αναγκαία λόγω των σοβαρών καταγγελιών που έγιναν από τους δύο βουλευτές στο πλαίσιο πολέμου που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του κόμματος με αφορμή τις εκλογικές περιφέρειες που τους ζητήθηκε να είναι υποψήφιοι.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης για την έρευνα

Ανακοίνωση για την έρευνα της Ανεξάρτητης Αρχής Καταπολέμησης μαύρου χρήματος εξέδωσε η Ελληνική Λύση, εξαπολύοντας επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Για το μοναδικό κόμμα στο ελληνικό κοινοβούλιο, το οποίο δεν έχει τραπεζικό δανεισμό, δεν έχει κρυφές χρηματοδοτήσεις από ολιγάρχες, δεν έχει οποιαδήποτε άλλη πηγή εσόδων πέραν της νόμιμης κρατικής επιχορήγησης και των συνδρομών των στελεχών του, στο κρατίδιο με πρωτεύουσα τη Μπογκοτά – Μαξίμου, δόθηκε εντολή ελέγχου για “δήθεν” μαύρο χρήμα.

Το μαύρο καθεστώς της ΝΔ, αφού πήρε την απόφαση να “ξεκληρίσει” όλη την εθνική, κοινωνική, πατριωτική παράταξη, εν όψει της εθνικής μειοδοσίας που ετοιμάζει για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, επιτίθεται με λύσσα στο μοναδικό πατριωτικό κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Για άλλη μία φορά η ΝΔ χρησιμοποιεί το παρακράτος των διορισμένων από αυτήν δήθεν ανεξάρτητων αρχών, ως εργαλείο των άθλιων κομματικών της σκοπιμοτήτων.

Μετά το ΕΣΡ τώρα αναλαμβάνει η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα(!)

Εγκληματίες, ανήθικοι και διεφθαρμένοι είστε εσείς κύριοι του Μαξίμου, που πτωχεύσατε τη χώρα, κάνατε 10 δισ παράνομες απ’ ευθείας αναθέσεις χωρίς να έχετε λογοδοτήσει.

Η Ελληνική Λύση δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται, αντίθεται επιβεβαιώνεται για όσα υποστηρίζει περί σχεδίου ανήθικης στοχοποίησής της με ηθικό αυτουργό το Μέγαρο Μαξίμου.

Να είστε βέβαιοι ότι με τη δύναμη του ελληνικού λαού θα σας ελέγξουμε εμείς, μετά την 21η Μαΐου.

Υ.Γ.: Κερνάμε και ελληνικό μαύρο καφέ, με απόδειξη…!”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα