Αλαλούμ στη δεξιά πολυκατοικία – Τι συμβαίνει με τον Βελόπουλο

Αλαλούμ στη δεξιά πολυκατοικία – Τι συμβαίνει με τον Βελόπουλο
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κυριάκος Βελόπουλος INTIME NEWS

Κρίση με αποχωρήσεις στην Ελληνική Λύση στη σκιά των κατηγοριών για απόπειρα “αρπαγής” βουλευτών από τη ΝΔ. 

Αλαλούμ επικρατεί στη δεξιά πολυκατοικία, με τον Κυριάκο Βελόπουλο να κατηγορεί βουλευτές του ότι συνομιλούν με τη Νέα Δημοκρατία και δύο εξ αυτών να αποχωρούν από την Ελληνική Λύση, με αιχμές κατά της ηγεσίας του δεξιού κόμματος.

Η κρίση ξεκίνησε όταν η Ελληνική Λύση ανακοίνωσε το Σάββατο την απόφαση τρεις βουλευτές της να κατέλθουν σε διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες από αυτές στις οποίες εκλέγονται, κατόπιν δημοσιευμάτων για συζητήσεις με τη ΝΔ.

Ο κ. Βελόπουλος θέλησε έτσι να πάρει τα μέτρα του ώστε να μην του “κλέψει” βουλευτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις δεύτερες εκλογές για να συγκροτήσει κυβέρνηση, στην περίπτωση που στη ΝΔ έλειπαν δυο- τρεις έδρες για την αυτοδυναμία.

Από το Μαξίμου φυσικά και διαψεύδουν ότι υπήρξε οποιαδήποτε “όχληση” σε βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, όπως υποστηρίζει η πλευρά Βελόπουλου. Το σενάριο μετεκλογικών μεταγραφών βουλευτών που θα έχουν εκλεγεί με άλλα κόμματα, ώστε να συμπληρωθεί ο “μαγικός αριθμός” 151, δεν είναι πάντως νέο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο μάλιστα η σχετική συζήτηση είχε ανοίξει τόσο, που το Μαξίμου αναγκάστηκε να την κόψει καθώς ερχόταν σε αντίθεση με το δεδηλωμένο στόχο της αυτοδυναμίας.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει δε ξεκαθαρίσει ότι δε θα συγκυβερνούσε με τον κ.Βελόπουλο, τον οποίο στο Μαξίμου θεωρούν αν μη τι άλλο έναν ασταθή εταίρο, ενώ εξάλλου η ΝΔ κοιτά προς ΗΠΑ και η Ελληνική Λύση προς Μόσχα όσον αφορά στον προσατανολισμό της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία πάντως, η Ελληνική Λύση πάρει δυσαρεστημένους δεξιούς ρωσόφιλους ψηφοφόρους, ενώ στη βόρεια Ελλάδα είχε συγκροτήσει ισχυρούς πυρήνες με τη βοήθεια αντιεμβολιαστών ιεραρχών, αλλά και πατώντας πάνω στην ακρίβεια και σε τοπικά θέματα. Στη ΝΔ ως εκ τούτου φοβούνται για τον κίνδυνο διαρροών δεξιών δυσαρεστημένων ψηφοφόρων, ακόμη και για το ενδεχόμενο σε ορισμένες περιφέρειες στη βόρεια Ελλάδα η Ελληνική Λύση να είναι τρίτο κόμμα.

Μετά το μπαράζ αποχωρήσεων από την Ελληνική Λύση το Σάββατο πάντως, στη ΝΔ ελπίζουν ότι μπορεί αυτή η τάση να ανακοπεί. Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές Αναστασία- Αικατερίνη Αλεξοπούλου και Αντώνης Μυλωνάκης αποχώρησαν από την Ελληνική Λύση μετά την απόφαση Βελόπουλου να τους στείλει σε άλλες περιφέρειες. Ο δε κ.Μυλωνάκης στη συνέχεια κατηγόρησε τον κ.Βελόπουλο ότι είχε συζητήσει με πολιτευτές της Χρυσής Αυγής. Ενώ η κ.Αλεξοπούλου διαμαρτυρήθηκε ότι εκδιώχθηκε από την περιφέρεια της με μόνο πειστήριο ένα ανώνυμο συκοφαντικό δημοσίευμα.

Ο κ. Βελόπουλος βέβαια προφανώς ήθελε να διασφαλίσει πως κανένας από τους υποψήφιους βουλευτές του δεν θα σκεφτεί καν να “φλερτάρει” με τη ΝΔ, αλλά και να περάσει στο κοινό του τη γραμμή περί “υπόγειων διαδρομών” με στόχο την Ελληνική Λύση.

Σημειωτέον ότι ο κ.Βελόπουλος προσδοκά και σε ψήφους της Χρυσής Αυγής, εφόσον ο Άρειος Πάγος μπλοκάρει το κόμμα Κασιδιάρη. Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, επιχειρώντας νομική “ντρίμπλα”, επαναφέρει το κόμμα “ΕΑΝ”, το οποίο θα απορροφήσει το ακροδεξιό μόρφωμα και θα λειτουργήσει ως κόμμα-ομπρέλα του ακροδεξιού συνασπισμού.

Από την πλευρά του ο κ.Μητσοτάκης επιχειρεί να κρατήσει μέσα στο “γαλάζιο μαντρί” τους δεξιούς ψηφοφόρους, με την απειλή πως διαφορετικά θα επιστρέψει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και με υπουργό το Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα την Παρασκευή από την Καλαμάτα επιχείρησε να απευθυνθεί ξανά στη σαμαρική δεξιά, με εγκώμια για τον Αντώνη Σαμαρά. Ενώ στις 9 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο για την επέτειο ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, στην οποία θα μιλήσουν εκτός από τον κ.Μητσοτάκη και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αλλά και ο κ.Σαμαράς, σε μία κίνηση με σαφή εσωκομματικό συμβολισμό πριν τις κάλπες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα