Γεννηματά: Επιτομή αλυτρωτισμού το όνομα Μακεδονία του Ίλιντεν

Γεννηματά: Επιτομή αλυτρωτισμού το όνομα Μακεδονία του Ίλιντεν
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ NOVARTIS/ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ (Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ κάλεσε την κυβέρνηση να διαψεύσει ότι συζητά αυτή την ονομασία. Ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματός της από τη συζήτηση και τη ψηφοφορία για το πόρισμα της Novartis.

Την απόλυτη διαφωνία της με την ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν» που τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, η Πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ, Φώφη Γεννηματά.

«Πρόκειται για την επιτομή επιστροφής αλυτρωτισμού» είπε η κυρία Γεννηματά αναφερόμενη στην ονομασία Μακεδονία του Ίλιντεν και τόνισε ότι αναμένει από την κυβέρνηση να διαψεύσει ότι συζητά μια τέτοια ονομασία. «Ελπίζω πως η κυβέρνηση δεν έχει μπει καν στη διαπραγμάτευση του ονόματος αυτού» συμπλήρωσε η κυρία Γεννηματά.

Η επικεφαλής του ΔΗ.ΣΥ σήμανε, όμως και την αποχώρηση του κόμματός της από τη συζήτηση και την ψηφοφορία για τη Novartis καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις «Πήγατε να στήσετε δίκες άλλων εποχών και σας βγήκε επιθεώρηση» κατηγόρησε την κυβέρνηση και σχολίασε ότι σήμερα πέφτει η αυλαία σε μια καλοστημένη και καλοπαιγμένη παράσταση. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η υπόθεση αποτελεί πολιτικό φιάσκο. «Επιλέξατε να στήσετε σκευωρία και δεν καλέσατε μάρτυρες» κατηγόρησε την κυβέρνηση η κυρία Γεννηματά και αντέτεινε ότι η υπόθεση θα έπρεπε να είχε διερευνηθεί σε βάθος από τη Βουλή.

«Οποιαδήποτε μεθόδευση θα μας βρει απέναντι» διεμήνυσε και καταλόγισε προσπάθεια σπίλωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Θα είστε απελπιστικά μόνοι σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι σκιών. Η ΔΗ.ΣΥ αποχωρεί. Καλή σας νύχτα κύριε Τσίπρα» ήταν τα τελευταία λόγια της κυρίας Γεννηματά πριν αποχωρήσει από την Ολομέλεια μαζί με τους βουλευτές της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα