Καταγγελία ΚΙΝΑΛ: Διορίστηκε διοικητής στην προσφυγική δομή Πύργου ακροδεξιός συγγραφέας

Καταγγελία ΚΙΝΑΛ: Διορίστηκε διοικητής στην προσφυγική δομή Πύργου ακροδεξιός συγγραφέας
Κίνημα Αλλαγής Eurokinissi

Με ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ κατήγγειλε ότι η ΝΔ διόρισε ακροδεξιό συγγραφέα στη θέση του διοικητή δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Τo Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει ότι η ΝΔ διόρισε ακροδεξιό συγγραφέα στη θέση του διοικητή δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στον Πύργο και μάλιστα με υπογραφή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, πρόκειται για άνθρωπο που συνεργάζεται με εκδοτικό οίκο, ο οποίος εκδίδει ομιλίες του Χίτλερ και άλλα ναζιστικά βιβλία. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης στην Εφημερίδα των Συντακτών πρόκειται για τον Χρήστο Τσιάχρη ο οποίος έχει γράψει το βιβλίο: “Μιναρέδες: Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη”.

«Του έκανε δώρο μισθό 3.000 ευρώ για τη διοίκηση μίας δομής δυναμικότητας 80 ατόμων. Η επιλογή έγινε από επιτροπή που αποτελείται από τρία κομματικά στελέχη, που τέθηκαν επικεφαλής των δύο γενικών γραμματειών του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Αυτό είναι το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ» σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής, καλώντας την κυβέρνηση να ανακαλέσει τους διορισμούς των διοικητών και η νέα διαδικασία επιλογής να γίνει με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο.

«Ο πρωθυπουργός οφείλει να απομακρύνει τους υπαίτιους. Αλλιώς καθίσταται συνένοχος…», τονίζει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα