Κολωνός: Ο Μπακογιάννης απομάκρυνε τη σύζυγο του 53χρονου από το Δήμο Αθηναίων

Κολωνός: Ο Μπακογιάννης απομάκρυνε τη σύζυγο του 53χρονου από το Δήμο Αθηναίων
Κώστας Μπακογιάννης Eurokinissi

Ο Κώστας Μπακογιάννης διέγραψε τη σύζυγο του Ηλία Μίχου από τη δημοτική παράταξη Αθήνα Ψηλά και την απομάκρυνε από τα συλλογικά όργανα του Δήμου Αθηναίων. Την απομάκρυνσή της είχε ζητήσει και ο Νάσος Ηλιόπουλος

Η παραίτηση της συζύγου του Ηλία Μίχου, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του Κολωνού, από τα όργανα στα οποία μετέχει ζητήθηκε ήδη από το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα, δε, με πηγές του Δήμου Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης την διέγραψε από την δημοτική παράταξη Αθήνα Ψηλά όπου στις εκλογές του 2019 είχε εκλεγεί διαμερισματική σύμβουλος και ήταν αναπληρώτρια πρόεδρος της 4ης κοινότητας.

Πιο συγκεκριμένα πηγές του Δήμου Αθηναίων ανέφεραν ότι είναι προφανές πως μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο η σύζυγος του κατηγορούμενου να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της. Για αυτό, από το πρωί της Δευτέρας, έχει ζητηθεί η παραίτηση της από τα συλλογικά όργανα στα οποία συμμετείχε και σήμερα, με απόφαση του δημάρχου, διαγράφηκε από την δημοτική παράταξη «Αθήνα Ψηλά».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι “από την πρώτη στιγμή οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου κινητοποιήθηκαν και βρίσκονται κοντά στην 12χρονη και την οικογένειά της”.

Η παραίτηση ακολούθησε τις αποκαλύψεις ότι η σύζυγος του 53χρονου είχε προσπαθήσει να δωροδοκήσει τη μητέρα της ανήλικης με 10.000 ευρώ με σκοπό να μην καταγγέλλει τον βιασμό του ανήλικου παιδιού της.

Την παραίτηση της συζύγου του 53χρονου είχε ζητήσει ο Νάσος Ηλιόπουλος

Νωρίτερα, την παραίτηση της συζύγου του Ηλία Μίχου είχε ζητήσει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτή πόλη” Νάσος Ηλιόπουλος.

“Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και η πολιτεία έχουν την ευθύνη για την άμεση στήριξη ψυχολογικά και υλικά της οικογένειας του θύματος στον Κολωνό. Να σταματήσει άμεσα η παρουσία ΜΜΕ έξω από το σπίτι του θύματος, να προστατευθεί η οικογένεια και το θύμα” ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

“Μετά όμως και τις τελευταίες καταγγελίες της μητέρας του θύματος προκύπτει πολιτικό θέμα για τον Δήμο Αθηναίων. Δεν γίνεται να παραμείνει στην θέση της η γυναίκα του κατηγορούμενου τη στιγμή που καταγγέλλεται για προσπάθεια συγκάλυψης” συμπλήρωσε.

Η γιαγιά της 12χρονης την κατηγόρησε για προσπάθεια δωροδοκίας προκειμένου να ξεχαστούν οι βιασμοί

Τη σύζυγο του 53χρονου συλληφθέντα για απόπειρα δωροδοκίας προκειμένου να ξεχαστούν οι βιασμοί κατηγόρησε η γιαγιά της 12χρονης. Όπως είπε, επιχείρησε να δωροδοκήσει τη μητέρα της ανήλικης με 10.000 ευρώ με σκοπό να μην καταγγέλλει τον βιασμό του ανήλικου παιδιού της.

Πήγε να την πληρώσει, να της δώσει 10.000 ευρώ να μην μιλήσουν. Έγινε πριν συλληφθεί, δεν ξέρω πριν πόσες ημέρες. Τους απειλούσε αυτός όλους, θα σας σκοτώσω όλους, θα σας κάψω ζωντανούς και μετά πήγε η γυναίκα του και τους παρακαλούσε και λέει θα σας δώσω 10.000 ευρώ να μη μιλήσετε, να ξεχαστεί το θέμα. Λέει η νύφη μου ‘δε θέλω τα λεφτά, θα τον θάψω’ και έφυγε, τίποτα άλλο. Πήγε η γυναίκα του (σ.σ. του 53χρονου) να τους πληρώσει και αυτός τους απειλούσε μέρα νύχτα. Αφού βρήκε το παιδάκι, 9 χρονών το αγοράκι (αδερφός 12χρονης), πήγε εκεί στην πλατεία απέναντι στο περίπτερο και το κυνηγούσε, το κυνηγούσε, να το χτυπήσει, να το βιάσει, τώρα τι ήθελε… Το παιδί έτρεξε, δε το άφηνε να μπει στο σπίτι του και ήρθε επάνω σε εμένα, το βρήκε ο αδελφός του σχεδόν λιπόθυμο. ‘Τι έπαθες παιδί μου;’, ‘με κυνηγούσε ο…’. και λέω στη νύφη μου ΄πάρε την αστυνομία’ και πήρε αμέσως τη ΓΑΔΑ, την δικηγόρο και το κατήγγειλε”, είπε μεταξύ άλλων η γιαγιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version