Κορονοϊός: Με ποια σειρά θα εμβολιαστούν οι πολιτικοί – Πρώτοι, Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης

Κορονοϊός: Με ποια σειρά θα εμβολιαστούν οι πολιτικοί – Πρώτοι, Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εμβολιασμού της πολιτειακής - πολιτικής ηγεσίας, ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.

Βάσει του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Εμβολιασμών, στην πρώτη φάση εμβολιασμού κατά του COVID-19 θα δοθεί προτεραιότητα στους υγειονομικούς, στους ηλικιωμένους που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και στους υπαλλήλους αυτών των δομών, σε όσους περιθάλπονται, διαμένουν ή εργάζονται σε δομές φροντίδας χρόνια πασχόντων και σε κέντρα αποκατάστασης, και τέλος σε αξιωματούχους που επιτελούν κρίσιμο έργο για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης.

Ανάμεσα στα περίπου 70.000 άτομα που θα εμβολιαστούν ως τις 10 Ιανουαρίου, η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τους 45 αξιωματούχους που έχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και θα εμβολιαστούν σε αυτό το διάστημα. Πρώτη θα εμβολιαστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και θα ακολουθήσει η υπόλοιπη πολιτική ηγεσία. Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν την Κυριακή, ενώ η Φώφη Γεννηματά έχει ανακοινώσει πως θα εμβολιαστεί στις 4 Ιανουαρίου.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα εμβολιαστεί στις 28 Δεκεμβρίου (στον Ευαγγελισμό) και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στις 30 Δεκεμβρίου.

(κάντε zoom για να δείτε τα ονόματα σε μεγάλη ανάλυση)

https://www.news247.gr/download/5696//200000/programma.pdf

Θυμίζουμε ότι κατά την επίσκεψή του την Τετάρτη στη βόρεια Ελλάδα, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως: “Βλέπουμε πια το φως στην άκρη του τούνελ”. “Και αυτό δεν είναι άλλο από το εμβόλιο το οποίο θα φτάσει στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, η πρώτη παρτίδα τουλάχιστον. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει επίσημα στις 27 Δεκεμβρίου. Έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια προετοιμασίας από την πολιτεία, από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία.

Έχουν στηθεί παραπάνω από χίλια κέντρα εμβολιασμού. Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ και το κέντρο εμβολιασμού εδώ, στο νοσοκομείο της Βέροιας. Και βέβαια θα εμβολιαστούν πρώτα οι υγειονομικοί μας, οι οποίοι θα δώσουν και το καλό παράδειγμα, είναι οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης και οφείλουμε πάνω απ’ όλα αυτούς να προστατεύσουμε, για να συνεχίσουν να προστατεύουν εμάς”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα