ΜέΡΑ 25: Μαζικά και δωρεάν rapid test τη νέα σχολική χρονιά

ΜέΡΑ 25: Μαζικά και δωρεάν rapid test τη νέα σχολική χρονιά
INTIME

Τη διενέργεια μαζικών και δωρεάν rapid test σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς ζητεί το ΜέΡΑ 25 ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους.

Τη μαζική διεξαγωγή δημόσιων, δωρεάν rapid tests σε μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς ζητά με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Επικρίνει έντονα την κυβέρνηση γιατί αρνήθηκε να στήσει ένα δημόσιο δίκτυο καθώς είναι «εγκλωβισμένη στην εξυπηρέτηση των διαφόρων συμφερόντων της, ενώ κατέφυγε κάποια στιγμή στην απάτη των self test και πιο πρόσφατα στο στήσιμο ενός άτυπου δικτύου ουσιαστικά ιδιωτικών παραμάγαζων, για τεστ του πληθυσμού».

ADVERTISING

Ενάμιση χρόνο μετά, σημειώνει το ΜέΡΑ25, «και ενώ επίκειται η έναρξη μιας ακόμα σχολικής χρονιάς εν μέσω πανδημίας και καθώς πλέον γνωρίζουμε καλά ότι εμβολιασμένοι (σε πολύ μικρότερο φυσικά βαθμό) και μη, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, απαιτούμε από την κυβέρνηση τουλάχιστον για το 1 εκατομμύριο περίπου των εμπλεκόμενων στη μαθησιακή διαδικασία (μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς) να υπάρξει μέριμνα ώστε να μην βρεθούν κι αυτοί στο έλεος της μετάλλαξης Δέλτα».

Έτσι, το ΜέΡΑ 25 επισημαίνει ότι «επειδή μετά την περυσινή πικρή πείρα ξέρουμε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να μειώσει τους μαθητές ανά τάξη και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, απαιτούμε να υπάρξει κατ' ελάχιστον η μαζική διεξαγωγή δημόσιων, δωρεάν rapid tests σε μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, ώστε να μην μιλάει ο κ. Μητσοτάκης μόνο για «ασφάλεια», αλλά να δώσει και την αίσθηση της υγειονομικής ασφάλειας έστω στους εμπλεκόμενους στην εκπαίδευση».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΜέΡΑ25, Κορονοϊός, εκπαιδευτικοί, Σχολεία
SHARE:

24Media Network