Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Aris Oikonomou/SOOC

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στον Αλ.Τσίπρα διέψευσε τα σενάρια πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο

Για εκλογές στο τέλος της τετραετίας έκανε λόγο στη δευτερολογία του κατά την προ ημερησίας στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός διέψευσε έτσι τα σενάρια πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που τον είχε καλέσει να ορίσει ημερομηνία εκλογών για να σταματήσει η εκλογολογία.

Επειδή ανησυχείτε για τις εκλογές, πότε θα γίνουν και μας λέτε καλύτερα τις προκηρύξουμε, θα σας ξαναπώ: Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας”, είπε ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα και πρόσθεσε: “Τελικά η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου. Πράγματι όταν έρθει η ώρα των εκλογών θα πούμε τι θυμόμαστε από την τετραετία Τσίπρα: Φόρους και περικοπές στις συντάξεις. Για μας ο ελληνικός λαός θα πει μείωσαν την ανεργία”.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε πάντως το φόβο ότι η χώρα θα πορευτεί σε κλίμα τοξικότητα για αρκετούς μήνες ακόμη. “Δεν βλέπω υπουργούς να έχουν κατεβάσει τα μολύβια, έχουμε να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και είναι ένας μεγάλος όγκος ακόμη νομοθετικός που έρχεται τους επόμενους μήνες”, πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει αδρανήσει λόγω εκλογολογίας.

Ο κ.Μητσοτάκης σχολιάζοντας την πρωτολογία Τσίπρα αναρωτήθηκε “πού είναι αυτά τα καφενεία που είναι τόσο αγανακτισμένος ο κόσμος με τη Νέα Δημοκρατία, όπως λέτε” και πρόσθεσε: “Σας διαβεβαιώ ότι οι τραυματικές αναμνήσεις του 2015 δεν έχουν σβήσει από τη μνήμη των πολιτών”.

Εκτίμησε μάλιστα ότι “Για αυτό φροντίζει και ο κ. Βαρουφάκης και όταν υπερασπίζεστε αυτή την περίοδο ίσως κάποιοι ψηφοφόροι να κάνουν κάποια προβολή και να λένε: Λες να μας ξανατύχει τέτοιο κακό; Λες να ξανά κυβερνήσουν αυτοί οι δύο με μία σύμπραξη; Γιατί δεν σας βλέπω και τόσο μακριά τον έναν με τον άλλον”.

Ο κ.Μητσοτάκης παραδέχθηκε πάντως ότι υπάρχουν περιστατικά εκμετάλλευσης εργαζομένων στον τουρισμό, αλλά δήλωσε: “Θεωρώ ότι οι περισσότεροι εργοδότες επί της αρχής είναι καλοί εργοδότες και προσπαθούν να έχουν μία καλή σχέση με τον κόσμο της εργασίας. Υπάρχουν όμως και αυτές οι εξαιρέσεις. Δεν είναι δυνατόν σε μία χρονιά που ο τουρισμός πηγαίνει για ρεκόρ, κόντρα στις Κασσάνδρες της αντιπολίτευσης να υπάρχουν τέτοια περιστατικά από όσους θέλουν την πίτα αποκλειστικά για τον εαυτό τους και δεν μοιράζονται τους καρπούς της επιτυχίας με τους εργαζόμενους στον τουρισμό”.

Αν η Ελλάδα είναι τόσο ζημιωμένη στα ελληνοτουρκικά πως εξηγείτε τις παρεμβάσεις Ερντογάν;”

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι εάν το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι ποιος μπορεί να χειριστεί καλύτερα τις πολλαπλές κρίσεις, η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκινά από μία βαθιά μειονεκτική θέση ως προς το πώς αντιλαμβάνεται αυτή η κοινωνία την επιτυχία της κυβέρνησης στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Εκτίμησε ότι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη η Τουρκία πήρε πίσω το βέτο για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας, χωρίς να λάβει κάποιο ουσιαστικό αντάλλαγμα. Σημείωσε ότι η προμήθεια F16 είναι μία πολύ μακρά διαδικασία στην οποία πρέπει να πει το ναι και το Κογκρέσο.

“Νσας πω και κάτι τελευταίο: Αν η Ελλάδα είναι τόσο ζημιωμένη πώς μπορείτε να εξηγήσετε τις παρεμβάσεις Ερντογάν που ζητά να μην ψηφίσουν Μητσοτάκη; Αφού είμαι τόσο επιζήμιος για τα συμφέροντα της χώρας;”,πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

“Καλωσήρθατε στο στρατόπεδο της εθνικής ενότητας” είπε επίσης στον κ.Τσίπρα, τον κάλεσε όμως στο μέλλον να υποστηρίξει τη σημερινή του δήλωση περί ενότητας στα εθνικά θέματα και με πράξεις, καθώς όπως υπενθύμισε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε πχ την ελληνογαλλική συμφωνία.

“Στο ειδικό δικαστήριο για Novartis θα καθίσει στο εδώλιο το ηθικό σας πλεονέκτημα”

Ο κ.Μητσοτάκης απάντησε όμως στον κ.Τσίπρα και για την υπόθεση Novartis.

Συγνώμη, τον Παπαγγελόπουλο δεν τον προτείναμε για Νόμπελ. Παραπέμπεται στο ειδικό δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας, για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και για την υπόθεση Νovartis και για άλλες μεθοδεύσεις”, είπε ο πρωθυπουργός.

Επικαλέστηκε ότι στο βούλευμα αναφέρεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε απειλήσει τη Ράικου για να προχωρήσει παρότι δεν υπήρχαν όπως τόνισε στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων.

Ωραίο μπουμπούκι διαλέξατε για αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης”, σχολίασε ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα και πρόσθεσε: “Να χαίρεστε τους υπουργούς σας που παραπέμπονται σε βαθμό κακουργήματος στο ειδικό δικαστήριο”.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε μάλιστα απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ ότι “θα συγκροτηθεί ειδικό δικαστήριο και αυτό που θα κάτσει στο εδώλιο είναι το περιβόητο ηθικό σας πλεονέκτημα.”

Έθεσε δε το ερώτημα: “Τι ακριβώς εννοείτε όταν λέτε ότι θα μας πάτε μέχρι τέλους; Θα με βάλετε φυλακή;” και πρόσθεσε: “Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά για εσάς κ.Τσίπρα, διότι η πρώτη φορά υπήρξε τόσο τραυματική και ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version