Νίκος Χαρδαλιάς: Και επίσημα υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής

Νίκος Χαρδαλιάς: Και επίσημα υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής
Νίκος Χαρδαλιάς INTIME NEWS

Την στήριξή της στον Νίκο Χαρδαλιά ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία. Το παρασκήνιο της υποψηφιότητας. Τι θα κάνει ο Γιώργος Πατούλης

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται ότι η ΝΔ κατέληξε τελικά στον κ. Χαρδαλιά, μετά τον θόρυβο για το ζεϊμπέκικο του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη που προκάλεσε την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο υφυπουργός Άμυνας αρχικά δεν επιθυμούσε να κατέβει στην περιφέρεια και είχε βάλει πλώρη για την Ευρωβουλή. Χθες εκλήθη όμως στο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο. Στη συνάντηση αυτή φέρεται να κλείδωσε η υποψηφιότητα του με το χρίσμα της ΝΔ. Ως εκ τούτου ο κ.Χαρδαλιάς ανέβαλλε τις προγραμματισμένες για σήμερα επισκέψεις του σε στρατόπεδα, στο πλαίσιο ελέγχων πυρασφάλειας μετά τα γεγονότα στη Νέα Αγχίαλο.

Είχαν προηγηθεί τα “όχι” τριών δημοφιλών δημάρχων, τους οποίους είχε προσεγγίσει το Μέγαρο Μαξίμου για το χρίσμα στην περιφέρεια.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με το δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, εκτιμώντας ότι θα αποτελούσε μία ισχυρή εναλλακτική υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές για την Αττική. Ο κ. Παπανικολάου όμως χθες ανακοίνωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για το δήμο Γλυφάδας.

Εν τω μεταξύ τις κρούσεις του Μαξίμου απέρριψαν επίσης ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και ο δήμαρχος Βούλας- Βάρης- Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, και ο γαλάζιος πονοκέφαλος εντάθηκε. Ως εκ τούτου προκρίθηκε η λύση Χαρδαλιά, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί και στο παρελθόν για την περιφέρεια.

Οι περιφερειακές εκλογές στην Αττική αναμένεται επομένως να εξελιχθούν σε γαλάζιο εμφύλιο, καθώς ο κ. Πατούλης διαμηνύει ότι είναι αποφασισμένος να κατέβει κανονικά στην περιφέρεια, δεδομένου άλλωστε ότι είναι εν ενεργεία περιφερειάρχης και οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου απέχουν μόλις 50 ημέρες.

Το θέμα είναι μάλιστα ότι η ΝΔ δεν μπορεί να καταγγείλει τον κ. Πατούλη ως αντάρτη, αφού του είχε ήδη δώσει το χρίσμα. Οι γαλάζιοι έχουν δε κακή εμπειρία από εσωκομματικούς εμφυλίους στην περιφέρεια Αττικής, την οποία είχαν να κερδίσουν 21 χρόνια μέχρι την εκλογή του κ.Πατούλη το 2019.

Στις αυτοδιοικητικές του 2019 μάλιστα η ΝΔ αρχικά σχεδίαζε να δώσει το χρίσμα στο Γιάννη Σγουρό, ο οποίος είχε κατέβει και το 2014 με κρυφή μητσοτακική στήριξη (και με υποψήφιο περιφερειακό του σύμβουλο τον κ.Χαρδαλιά) κόντρα στον επίσημο γαλάζιο υποψήφιο της σαμαρικής ηγεσίας, Γιώργο Κουμουτσάκο. Τελικώς όμως είχε η ΝΔ το 2019 καταλήξει στον κ.Πατούλη, ο οποίος αρχικά επιθυμούσε να θέσει υποψηφιότητα για το δήμο Αθηναίων, όπου όμως ως γνωστόν κατέβηκε και κέρδισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Σγουρός θα είναι και σε αυτές τις εκλογές υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ενώ την τράπουλα στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική ανακατεύει και η υποψηφιότητα του δημάρχου Νίκαιας- Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη, τον οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από εκεί λοιπόν που στη ΝΔ θεωρούσαν ότι θα έκαναν περίπατο στην περιφέρεια Αττικής, τα πράγματα περιπλέκονται.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα