Ο Μητσοτάκης επιχειρεί να ελέγξει την προεκλογική ατζέντα

Ο Μητσοτάκης επιχειρεί να ελέγξει την προεκλογική ατζέντα
O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ INTIME NEWS

Συνέντευξη τύπου για την οικονομία και την αγορά εργασίας δίνει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, ενώ συνεχίζει τις περιοδείες με επόμενο σταθμό την Κρήτη.

Την πρώτη από ένα κύκλο θεματικών συνεντεύξεων τύπου θα παραχωρήσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με το βλέμμα στις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα από θέματα δυσάρεστα για την κυβέρνηση όπως οι υποκλοπές, αλλά και να “ξορκίσει” επικοινωνιακά το “φάντασμα” του πληθωρισμού.

Το αποτέλεσμα των εκλογών κρίνει άλλωστε πρωτίστως η τσέπη των πολιτών και έτσι η πρώτη θεματική συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού θα αφορά την οικονομία, την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας.

Η κυβέρνηση ποντάρει άλλωστε στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου, δηλαδή σε προεκλογική περίοδο. Στόχος είναι η αύξηση αυτή τη φορά να αφορά το 50% των μισθωτών, αλλά και να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στο επίπεδο των 752 ευρώ (645 καθαρά) στο οποίο βρισκόταν προ μνημονίων.

Τίθεται πάντως το ερώτημα πώς θα διασφαλιστεί η εφαρμογή της αύξησης αυτής από τους εργοδότες, από τη στιγμή που, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, μόλις το 26% των εργοδοτών εφαρμόζει τις αυξήσεις που αποφασίζονται στον κατώτατο μισθό.

Η κυβέρνηση πάντως υποστηρίζει ότι ήδη η προηγούμενη διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού είχε αποτέλεσμα και επικαλείται τα στοιχεία του «ΕΡΓΑΝΗ» που δείχνουν αύξηση των μέσων μηνιαίων αποδοχών κατά 12,4% τα τελευταία 3,5 χρόνια, δηλαδή ποσοστό που υπερβαίνει την άνοδο του πληθωρισμού.

Στην πράξη πάντως οι πολίτες διαπιστώνουν ότι η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα τους όλο και περισσότερο και μία απλή βόλτα στο σουπερμάρκετ διαλύει τη θριαμβολογία της κυβέρνησης, η οποία μετά το “καλάθι του νοικοκυριού” ποντάρει τώρα στο Μarket Pass.

Η προαναγγελία της συνέντευξης τύπου του πρωθυπουργού τη Δευτέρα δημιούργησε μάλιστα κλίμα για νέα μέτρα στήριξης και επιδόματα, αν και από το Μαξίμου μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνουν τίποτα. Θεωρείται ωστόσο δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια για να μοιράσει προεκλογικά τυράκια στους ψηφοφόρους.

Η ημερομηνία των εκλογών πάντως παραμένει μυστήριο, με τις απόψεις να μοιράζονται μεταξύ Απριλίου και Μαϊου, ενώ μάλιστα η ανακοίνωση της συνέντευξης τύπου προκάλεσε φημολογία για άμεση ανακοίνωση της ημέρας κατά την οποία θα στηθούν οι κάλπες. Όποτε και εάν στηθούν πάντως τελικά οι κάλπες, η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει ήδη για τα καλά.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει και τις περιοδείες, με επόμενο σταθμό την Κρήτη την Τετάρτη και Πέμπτη. Στο πλαίσιο των περιοδειών αυτών θα δίνει και γενικές συνεντεύξεις τύπου, πέραν των θεματικών που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, και σε αυτές δεν θα αποφεύγει και τα πολιτικά ερωτήματα. Αλλά προφανώς θεωρεί πως θα έχει πετύχει η συζήτηση για τις υποκλοπές ή για ζητήματα όπως η εσωκομματική κρίση στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, να αποτελεί υποσημείωση και όχι κεντρικό θέμα στην προεκλογική αντιπαράθεση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα