Οικονόμου: “Ο Τσίπρας επιδιώκει να ξαναβυθίσει τη χώρα στην άβυσσο, όπως και το 2015”

Οικονόμου: “Ο Τσίπρας επιδιώκει να ξαναβυθίσει τη χώρα στην άβυσσο, όπως και το 2015”
Γιάννης Οικονόμου Menelaos Myrillas / SOOC

Κριτική κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τον χαρακτηρισμό της ρήτρας αναπροσαρμογής ως "παράνομη" και την τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε ο Γιάννης Οικονόμου.

Για επιδίωξη “να ξαναβυθίσει τη χώρα στην άβυσσο, όπως και το 2015” κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σε δήλωσή του, ο κ. Οικονόμου χαρακτηρίζει “παράλογη και επικίνδυνη” την κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χαρακτηρίσει “παράνομη” τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ δεσμεύεται εκ μέρους της κυβέρνησης, ότι “θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να μετριάσει τις επιπτώσεις της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης”.

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

“Παράλογο και επικίνδυνο -αλλά δυστυχώς όχι πρωτοφανές για τον κ. Τσίπρα- είναι να χαρακτηρίζει πολιτικός αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος παράνομο το νόμο. Όπως πικρά κατάλαβαν όσοι, την περίοδο των μνημονίων, εξαπατήθηκαν από τον κ. Τσίπρα και τα διάφορα κινήματα-δορυφόρους του, σαν το αλήστου μνήμης «Δεν Πληρώνω», τα εύκολα λόγια και οι υποσχέσεις για μαγικές λύσεις επιδεινώνουν τα προβλήματα, δεν τα λύνουν ποτέ.

Η Κυβέρνηση, γνωρίζοντας πολύ καλά την επιβάρυνση των πολιτών από την παγκόσμια κρίση στην ενέργεια, έχει ήδη δαπανήσει πάνω από 4 δισ. για να καλυφθεί μέρος των αυξήσεων. Για αυτό στις τιμές λιανικής η Ελλάδα ήταν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο το μήνα Μάρτιο. Χάρη στις πολιτικές έμπρακτης στήριξης, οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν φθηνότερα το ρεύμα από τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους, τους οποίους συχνά επικαλείται ο κ. Τσίπρας, ενώ αντίστοιχη αναμένεται να είναι η εικόνα και τον Απρίλιο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η συγκυρία είναι εκρηκτική και οι δυσκολίες για τους πολίτες μεγάλες. Η κυβέρνηση, πέραν των όσων έχει ήδη κάνει θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, για να μετριάσει τις επιπτώσεις της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Γι΄ αυτό επεξεργάζεται ένα ακόμη εφαρμόσιμο σχέδιο ουσιαστικής παρέμβασης στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να ξαναβυθίσει τη χώρα στην άβυσσο, όπως και το 2015. Ο λαός, που έπαθε κι έμαθε, δεν θα του το επιτρέψει”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα