Οικονόμου: "Εκλογές στο τέλος της τετραετίας, οποιαδήποτε στιγμή από τον Απρίλιο και μετά"

Γιάννης Οικονόμου στην ΕΡΤ
Γιάννης Οικονόμου στην ΕΡΤ GLOMEX

Την κυβερνητική γραμμή για εκλογές στο τέλος της τετραετίας επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην ΕΡΤ. Τι είπε για ελληνοτουρκικά και επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

"Παραμένουμε σταθεροί σε αυτό που από την αρχή είπε ο πρωθυπουργός: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Οποιαδήποτε στιγμή από τον Απρίλιο και μετά", δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου μιλώντας για τις επερχόμενες εκλογές, πρόκειται για μία εκλογική αναμέτρηση δύο φάσεων λόγω της απλής αναλογικής, ενώ ερωτηθείς ως προς το αν κρίνει ως πιο επικίνδυνο ή λιγότερο επικίνδυνο το διάστημα ανάμεσα στις πρώτες και τις δεύτερες εκλογές για μια επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας, σημείωσε: "Δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις ώστε να μας φοβίζει κάτι (…) Η χώρα ωστόσο είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση".

ADVERTISING

Για το αν πρόκειται να ζητηθεί συναίνεση των κομμάτων για να παραμείνουν οι Δένδιας και Παναγιωτόπουλος ως υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας αντίστοιχα, σε υπηρεσιακή κυβέρνηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: "Πηγαίνοντας προς τις εκλογές θα το δούμε".

Με αφορμή το ότι η Societe General βλέπει ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας στις 21 Απριλίου, και για το αν μπορεί ενδεχομένως αυτό να επηρεάσει την απόφαση του πρωθυπουργού για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ανέφερε: "Μέσα σε ένα ασταθές περιβάλλον, η χώρα είχε μόνο αναβαθμίσεις".

Ερωτηθείς για τα σημερινά λεγόμενα του κ. Γεραπετρίτη που είπε ότι "είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ισχυρή κυβέρνηση χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνεργασίας σε μια προγραμματική βάση» και για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με άλλα κόμματα, σημείωσε: «Θα επιδιώξουμε μια ισχυρή εντολή. Η ΝΔ έχει ισχυρή πιθανότητα για αυτοδυναμία (…) Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον κ. Βελόπουλο (…)".

Για το αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με το Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ως τον Απρίλιο και για το αν είναι τόσο προχωρημένες οι συζητήσεις, τόνισε μεταξύ άλλων: "Μπορώ να είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος βάσει της έκβασης των διαπραγματεύσεων. Θα είναι επιτυχία της χώρας η επιστροφή τους. Έχουμε διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση για τα Γλυπτά (…) Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα μπροστά σε αυτό το θετικό ενδεχόμενο (…)".

Για τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δυο περιπτώσεις, της βουλευτού Άννας Ευθυμίου και του Ανδρέα Κουτσούπη και για το αν επανέρχεται το θέμα του ηθικού πλεονεκτήματος στην ατζέντα, υπογράμμισε, ανάμεσα σε άλλα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μας πει τι έκανε στις περιπτώσεις υπουργών του, όπως οι κκ. Γεροβασίλη και Φλαμπουράρης".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές, Γιάννης Οικονόμου, Γλυπτά Παρθενώνα
SHARE:

24Media Network