Παναγιωτόπουλος: Δεν θα υπάρξει νέα αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία

Παναγιωτόπουλος: Δεν θα υπάρξει νέα αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

"Δεν είναι η καλύτερη περίοδος για να μιλάς εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ" εκτίμησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στην Βουλή.

Δεν τίθεται θέμα νέας αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα στην Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Παράλληλα διέψευσε την φημολογία περί μεταφοράς αμυντικών συστημάτων με προέλευση από το «ανατολικό μπλόκ» που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος στο ουκρανικό μέτωπο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στην συνεδρίαση της Επιτροοπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής «ό,τι στείλαμε από αμυντικό υλικό στην Ουκρανία, διότι δεν υπάρχει θέμα εκ νέου αποστολής, ήρθε από τα αποθέματά μας». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αποδυναμώσουμε οποιοδήποτε σύστημα άμυνας, ιδίως στα νησιά για να το πάρουμε από εκεί και να το στείλουμε στην Ουκρανία. Δεν θα αποδυναμώσουμε την άμυνα του ελληνικού εδάφους για να το στείλουμε στην Ουκρανία».

Δεν είναι καλή περίοδος για να μιλάς εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η αναφορά που έκανε ο υπουργός Άμυνας σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στην τρέχουσα συγκυρία, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται. Όπως σχολίασε «δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ γιατί θέλουν οι σύμμαχοι να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία παραμένει προσδεδεμένη στο ΝΑΤΟ» επισημαίνοντας πως «παραβλέπουν και κάποια» από τα στοιχεία της συμπεριφοράς της». Σημείωσε πάντως ότι «εμείς λέμε αυτά που έχουμε να λέμε, θα ζητάμε πάντα να μεταβάλει η Τουρκία προς το καλύτερο στοιχεία της συμπεριφοράς της» αναφερόμενος στην προκλητικότητα της γειτονικής χώρας και τις υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής αφορούσε την έγκριση δύο συμβάσεων ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία και Ρουμανία για το Κέντρο Αριστείας Ναυτικής Ασφάλειας καθώς και συμφωνία Ελλάδας – Νορβηγίας για την ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα