Παρέμβαση Τσίπρα σήμερα, ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Παρέμβαση Τσίπρα σήμερα, ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ
Με παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ την "μάχη" του νομοσχεδίο για την Παιδεία που θα κορυφωθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Βουλή Eurokinissi

Σε εκδήλωση της νεολαίας του κόμματος θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ενώ ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου Κεραμέως - Χρυσοχοϊδη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Για υποβάθμιση και καταστολή πρός όφελος των ιδιωτικών κολεγίων μιλά η αξιωματική αντιπολίτευση

Στην «αιχμή του δόρατος» των δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως και του Μιχάλη Χρυσοχοίδη για τα ΑΕΙ. Μάλιστα σήμερα το απόγευμα σε διαδικτυακή εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. Η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι τύχαία, αφού σήμερα ξεκινά στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου, με την κοινοβουλευτική «μάχη» να κορυφώνεται την ερχόμενη εβδομάδα όπου αναμένεται να προγραμματιστεί η ψήφισή του.

Πριμοδότηση των ιδιωτικών κολεγίων

Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε επισημάνει πως «τα πανεπιστήμια, δεν μπορεί να είναι και δεν θα γίνουν, πεδία βολής της κυβερνητικής προπαγάνδας και συκοφάντησης. Πεδία καταστολής και αστυνομοκρατίας. Πεδία πειραματισμών εις βάρος της δημόσιας Παιδείας, που ανοίγουν το δρόμο στην κερδοσκοπία και στην Παιδεία για τους λίγους». Είχε τονίσει χαρακτηριστικά πως «στο νομοσχέδιο που συζητείται προβλέπεται η πρόσληψη 1.000 επιπλέον αστυνομικών για τα πανεπιστήμια, αλλά δεν προβλέπεται η πρόσληψη καθηγητών, ούτε καν η προκήρυξη ακόμη και των θέσεων περίπου 300 καθηγητών που συνταξιοδοτούνται κάθε χρόνο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφερθεί προσωπικά στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως καταλογίζοντας «προκλητική πριμοδότηση των ιδιωτικών κολεγίων έναντι των δημοσίων πανεπιστημίων». Αναφερόμενος στην κατάσταση στα ΑΕΙ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τονίσει ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί υπαρκτά αλλά ευτυχώς όχι γενικευμένα στο σύνολο των πανεπιστημίων φαινόμενα, ώστε να παρουσιάσει τα Δημόσια ΑΕΙ ως κέντρα ανομίας και παραβατικότητας»

Στην εκδήλωση που θα γίνει σήμερα στις 19.30 το απόγευμα διαδικτυακά αναμένεται να συζητηθεί συνολικά το ζήτημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ θα παρέμβει και ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος, Νίκος Φϊλης. Επίσης επί τάπητος θα τεθεί και το θέμα της αστυνόμευσης που βρίσκονται στην «καρδιά» του κυβερνητικού νομοσχεδίου.

Στην εκδήλωση θα συμετέχουν μάλιστα εκπροσώποι της πανεπιστημιακής κοινότητας όπως ο Γιώργος Σωτηρέλης, συνταγματολόγος & καθηγητής ΕΚΠΑ, η Ιφιγένεια Καμτσίδου, συνταγματολόγος &αναπλ. καθηγήτρια ΑΠΘ, οΌθων Ηλιόπουλος, καθηγητής ογκολογίας & γενετικής στο HarvardUniversity, ο Στάθης Γουργουρής, καθηγητής συγκριτικής λογοτεχνίας στο Columbia University, η Αλεξάνδρα Κορωναίου, κοσμήτορας & καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, οΘεοδόσης Πελεγρίνης, πρώην πρύτανης ΕΚΠΑ, ο Γιάννης Μυλόπουλος, πρώην πρύτανης ΑΠΘ, ο Ερρίκος Βεντούρας, καθηγητής στο ΠΑΔΑ αλλά και ο Μανώλης Μαργετάκης, αστυνομικός & μέλος ΔΣ ΠΟΑΣΥ.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στημένη προπαγάνδα για το νομοσχέδιο

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για συστηματική προσπάθεια δημιουργίας κλίματος παραπλάνησης της κοινής γνώμης, στην οποία μετέχει και η κρατική τηλεόραση. Επισημαίνεται η προσπάθεια συκοφάντησης των ΑΕΙ με στόχο να αιτιολογηθεί το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση που προωθεί η κυβέρνηση.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία που έκανε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαϊδης αναφέροντας ότι σε δελτίο ειδήσεων τη ΕΡΤ δύο στελέχη της ΔΑΠ παρουσιάστηκαν …ως «απλοί φοιτητές» προκειμένου να στηρίξουν το νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως. Όπως επισήμανε σε ανάρτησή του ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, «κάθε κομματικό στέλεχος έχει το δικαίωμα να εμφανίζεται στην Δημόσια Τηλεόραση με τα πραγματικά του στοιχεία, δεν έχει κανένα δικαίωμα όμως η διοίκηση της ΕΡΤ και οι υπεύθυνοι των ειδήσεων να εξαπατούν τους τηλεθεατές χωρίς να αναφέρουν την ιδιότητα αυτών που εμφανίζονται απλά και μόνο για να εξυπηρετήσουν την προπαγάνδα της ΝΔ». Μάλιστα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε «το ΕΣΡ και το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ να πάρουν άμεσα θέση για το πρωτοφανές ατόπημα και να προχωρήσουν στα απαραίτητα μέτρα όπως οφείλουν».

Παράλληλα 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρώτη υπογράφουσα την Σία Αναγνωστοπούλου, κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή σχετικά με δηλώσεις του προέδρου των Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ Κ.Ντούμα. Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης «ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών της ΕΛΑΣ κ. Ντούμας προχώρησε σε μία ατεκμηρίωτη δήλωση σχετικά με τον χώρο των πανεπιστημίων.Συγκεκριμένα, σε συζήτηση για την εισαγωγή οργανωμένης αστυνόμευσης στα ΑΕΙ της χώρας, ισχυρίστηκε, ότι στις περιοχές των πανεπιστημίων ο μεγαλύτερος τζίρος του λιανεμπορίου ναρκωτικών γίνεται εντός των σχολών.Ο κ. Ντούμας απέφυγε να αναφέρει από πού προέκυψε η αρχική του δήλωση, επικαλούμενος μόνο τις προσωπικές συνομιλίες με συναδέλφους του που περιπολούν πέριξ των σχολών.Η δήλωση αυτή του κ. Ντούμα, είναι άκρως προβληματική και αποτελεί προσβολή για τους ανθρώπους του δημόσιου πανεπιστημίου, τους πρυτάνεις, τους καθηγητές, τους φοιτητές και εν γένει το ίδιο το πανεπιστήμιο».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνουν την σχετική ερώτηση στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη θέτωντας το ερώτημα του αν «έχει σκοπό να καλέσει τον πρόεδρο των Ειδικών Φρουρών της ΕΛΑΣ να προσκομίσει στοιχεία και αποδείξεις όλων όσων αναφέρει περί διακίνησης ναρκωτικών εντός των σχολών, όπως οφείλει;». Μάλιστα σχολιάζουν πως «την ώρα που οι φωνές εναντίον του νομοσχεδίου που πρόκειται να φέρει το υπουργείο παιδείας σχετικά με τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, πληθαίνουν, ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών της ΕΛΑΣ προβαίνει σε δηλώσεις που δημιουργούν στρέβλωση της πραγματικότητας, με μοναδικό σκοπό έχουν να υπονομεύσουν τα δημόσια πανεπιστήμια».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα