Πιερρακάκης για τον αριθμό “112”: Το έργο αναμένεται να έχει υλοποιηθεί στο τέλος του έτους

Πιερρακάκης για τον αριθμό “112”: Το έργο αναμένεται να έχει υλοποιηθεί στο τέλος του έτους
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurokinissi

Το έργο θα έχει υλοποιηθεί στο τέλος του έτους δηλώνει στο News 24/7 ο υπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος χθες επισκέφθηκε την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ και σήμερα θα παραστεί στη δοκιμαστική άσκηση στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας. Στόχος μέσα στον Αύγουστο να υπάρχει μία βασική υπηρεσία ειδοποίησης μέσω μηνυμάτων.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει η κυβέρνηση στο να προχωρήσει η ενεργοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και ειδικότερα της υπηρεσίας αποστολής μηνυμάτων προειδοποίησης σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, το συντομότερο δυνατό, με αφορμή τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική.

Με τον τρόπο αυτό η νέα κυβέρνηση θέλει να καταδείξει ότι παράλληλα με τις ενέργειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης, καθώς και την καταγραφή των καταστροφών και την αποζημίωση των πληγέντων, μεριμνά και για τη μελλοντική αποφυγή ει δυνατόν νέας τραγωδίας.

Το συντονισμό των ενεργειών για να προχωρήσει η εφαρμογή της υπηρεσίας έχει αναλάβει ο νέος υπουργός Επικρατείας για την Ψηφιακή Μεταρρύθμιση Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Την Πέμπτη είχα αναλυτική ενημέρωση και συνεργασία με τη Διοίκηση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε., αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του κομβικής σημασίας έργου του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και της υπηρεσίας αποστολής μηνυμάτων προειδοποίησης σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.
Οι συνεργάτες μου και εγώ ενημερωθήκαμε ότι το έργο αναμένεται να έχει υλοποιηθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους. Την Παρασκευή, θα είμαι παρών στη δοκιμαστική άσκηση λειτουργίας του έργου, που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι», εξηγεί ο κ.Πιερρακάκης στο News 24/7.

Ο κ.Πιερρακάκης στις πέντε το απόγευμα θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο του κύκλου επισκέψεων του πρωθυπουργού στα υπουργεία και προφανώς θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν γενικότερα για τον “ψηφιακό ανένδοτο” που θέλει να κηρύξει η κυβέρνηση στη γραφειοκρατία, αλλά και για το συγκεκριμένο αυτό θέμα.

Όπως εξάλλου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά το χθεσινό briefing έχουν γίνει ήδη επαφές με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα μία πιλοτική εκδοχή της υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο το Μαξίμου όσο και το υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης ήρθαν σε επικοινωνία με τους παρόχους, με στόχο μέχρι τον Αύγουστο να υπάρχει η δυνατότητα να αποστέλλεται SMS στα κινητά όσων κινούνται σε συγκεκριμένη περιοχή με προειδοποίηση για κινδύνους από έκτακτα καιρικά φαινόμενα ή και πυρκαγιές.

Στην τελική της μορφή η υπηρεσία θα προσφέρει τη δυνατότητα ενημέρωσης με ένα ειδικού τύπου μήνυμα στα κινητά όσων κινούνται σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, ακόμη και εάν δεν υπάρχει σήμα ή το κινητό δεν έχει μπαταρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα