Τι έγινε όταν η Διαμαντοπούλου πήρε θέση για τον 'μπλε' Φωτήλα

Τι έγινε όταν η Διαμαντοπούλου πήρε θέση για τον 'μπλε' Φωτήλα

Η Άννα Διαμαντοπούλου απάντησε στο σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη κατά Ιάσωνα Φωτήλα και προκάλεσε χείμαρρο αντιδράσεων εθελοντών του Ποταμιού

Οι εθελοντές του Ποταμιού εναντιώθηκαν στην Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή ένα σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη για την προσχώρηση του Ιάσωνα Φωτήλα, στη ΝΔ.

Ο ανεξάρτητος από τον Οκτώβριο βουλευτής, είχε διαγραφεί από το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη μετά από προτάσεις του για συμπόρευση του κόμματος με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. "Εγώ είμαι ανοικτός σε μια τέτοια προοπτική, με δεδομένη την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη" είχε πει τότε, διαψεύδοντας ωστόσο πως υπήρχε τον καιρό εκείνο συμφωνία για δική του ένταξη στην αξιωματική αντιπολίτευση. Τελικά, λίγους μήνες μετά, το φλερτ έγινε "γάμος" με τις "βέρες" να προκαλούν πολλαπλές αντιδράσεις στο Ποτάμι.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Στ. Θεοδωράκη ο οποίος έκανε λόγο για "αγνώμονες" πολιτικούς "καριέρας" που λένε "ευχαριστώ" μόνο σε όσους τους δέχονται, αλλά όχι σε εκείνους που "τους έβγαλαν βουλευτές".

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, έγραψε χαρακτηριστικά στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

"Πριν από λίγο έμαθα ότι ένας βουλευτής που είχε εκλεγεί με το Ποτάμι προσχώρησε επισήμως σε ένα άλλο κόμμα. Την προηγούμενη βδομάδα ήταν ένας άλλος βουλευτής σε διαφορετικό κόμμα. Ίσως αύριο να ακολουθήσει και κάποιος τρίτος. Θλίψη. Θυμάμαι τις περιοδείες μαζί τους. Δεν θυμάμαι εκείνους στις περιοδείες. Θυμάμαι όμως τους εθελοντές, το πάθος τους και την προσπάθειά τους να τους βγάλουν βουλευτές. Να ανοίγουν τις πόρτες και να τους συστήνουν. Θυμάμαι και τη διαβεβαίωση. «Αν κάτι τσακίσει και διαφωνήσω θα φύγω και θα αφήσω την έδρα μου στον επόμενο». Δεν διαφώνησαν. Απλά ένιωσαν ανασφάλεια και πήγαν - όπως είπε ένας από αυτούς - «κάπου σίγουρα». Και τώρα, νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν μόνο τους αρχηγούς που τους δέχτηκαν. Ούτε μια λέξη για όλους αυτούς που τους έβγαλαν βουλευτές. Μόνο «ευχαριστώ το νέο μου αρχηγό». Και μετά, όταν έρθουν οι προεκλογικές μέρες θα τους ακούσετε να λένε «για την Ελλάδα που πρέπει να αλλάξει». Πώς να αλλάξει η έρμη αν δεν αλλάξουμε εμείς; Αν η πολιτική παραμείνει καριέρα χωρίς αρχές. Αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, για βουλευτές και για αρχηγούς. Δεν θα τους πω τίποτε άλλο. Να αναλογιστούν όμως ποιο είναι το μήνυμα που στέλνουν στους πολίτες.

Όσο για μας, εμάς που δημιουργήσαμε το Ποτάμι, θα επιμείνουμε. Δεν θα μοιάσουμε στο τέρας που πολεμάμε. Το σκαρί έχει υποστεί πολλές ζημιές, αλλά έτσι είναι όταν ταξιδεύεις σε αχαρτογράφητα νερά. Θα ξαναβγούμε στα ανοιχτά. Σας το υπόσχομαι".

Η αναφορά του Σταύρου Θεοδωράκη σε "αλλαγή νοοτροπίας" και σε "καριερίστες καρέκλας" που ασκούν πολιτική, ενόχλησε την Άννα Διαμαντοπούλου που έχει συγκροτήσει δικό της πολιτικό φορέα μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Φλωρίδη. Η κίνηση τους είχε παρουσιαστεί τον Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη.

"Η προσβολή ηθικών αρχών, στους έντιμους ανθρώπους ενεργοποιεί το συναίσθημα, κι αυτό δεν έχει να κάνει με «παλιούς» ή «όψιμους» πολιτικούς. Έχει να κάνει με τις αξίες και τις αρχές που αποδεικνύονται στην πορεία του καθενός…", το σχόλιο - απάντηση της Άννας Διαμαντοπούλου μέσα από τη δική της σελίδα στο Facebook.

Τι έγινε όταν η Διαμαντοπούλου πήρε θέση για τον 'μπλε' Φωτήλα

Η ίδια πάντως διευκρίνισε πως ο κάθε "βουλευτής έχει κάθε δικαίωμα να διαφωνεί και ν' αναπροσδιορίζεται αλλά την έδρα την οφείλει στο κόμμα που τον επέλεξε".

"Εμείς οι εθελοντές δεν δεχόμαστε μαθήματα ούτε και ηθικοπλαστικά κηρύγματα από ανθρώπους που συνείργησαν στην πολιτική καριέρα τους, μαζί με συνάδελφους τους , ώστε η χώρα μας να καταρρεύσει", ανέφερε ένας εκ των εθελοντών, ενώ άλλοι στάθηκαν στις αναφορές σε "παραδοσιακές αξίες" στις οποίες προέβη η κ. Διαμαντοπούλου, καταλογίζοντας της ευθύνες για την πορεία που πήρε η χώρα προ, και μετά μνημονίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι
SHARE:

24Media Network