ΣΥΡΙΖΑ: “Η κα. Μενδώνη οφείλει να ενημερώσει για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο”

ΣΥΡΙΖΑ: “Η κα. Μενδώνη οφείλει να ενημερώσει για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο”
H υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη Eurokinissi

"Περιμέναμε ότι η κα Μενδώνη θα έχει αντιληφθεί πως το κλίμα στον χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες δεν είναι για τις εξυπνάδες της" σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντί για αινιγματικές ανακοινώσεις προκειμένου να ενημερώσει ότι ο κ. Λιγνάδης παραμένει στη θέση του, η υπουργός Πολιτισμού οφείλει άμεση και αναλυτική ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο Εθνικό Θέατρο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.

«Περιμέναμε», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ότι η κα Μενδώνη θα έχει αντιληφθεί πως το κλίμα στον χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες δεν είναι για τις εξυπνάδες της».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το Υπουργείο Πολιτισμού διέψευσε τις πληροφορίες ότι ζητήθηκε από την υπουργό Λίνα Μενδώνη η παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

Αντιδρώντας, μάλιστα, νωρίτερα, στις πληροφορίες περί της φημολογούμενης απομάκρυνσης του κ. Λιγνάδη, που είχε δημοσιοποιήσει μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook η Έλενα Ακρίτα, το ΥΠΠΟΑ είχε ανακοινώσει ότι οι αποφάσεις της υπουργού Πολιτισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των επίσημων δελτίων Τύπου και όχι από τα ιδιωτικά social media. Κάθε άλλη «αξιόπιστη πληροφορία» είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες.

Λιγνάδης: “Καμία παραίτηση, συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου”

Στη διάψευση των πληροφοριών για επικείμενη παραίτησή του προχώρησε χθες το βράδυ με επίσημη δήλωσή του και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Σε αυτή, αναφέρει πως συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του, τονίζοντας πως “ουδέποτε υπήρξε άνωθεν εντολή για παραίτηση”, ενώ μάλιστα διερωτάται σχετικά με το “πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες και ποιο σκοπό εξυπηρετούν”.

Αναλυτικά η επίσημη δήλωσή του:

«Σε σχέση με τις πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί δήθεν παραιτήσεως ή απολύσεώς μου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, θα ήθελα να ενημερώσω υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπήρξε παρώθηση, πολλώ δε μάλλον άνωθεν εντολή, προς υποβολή παραιτήσεως από πλευράς μου. Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου και να λειτουργώ με σκοπό την ευόδωση των στόχων που έχει θέσει το Εθνικό Θέατρο, στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άρθρο της στο News 24/7, η Έλενα Ακρίτα θέτει μια σειρά ερωτημάτων στην υπουργό Πολιτισμού, σχετικά με μια συγκεκριμένη πρόσληψη στο Εθνικό Θέατρο, το οποίο συντηρείται με τα χρήματα των πολιτών. Η πρόσληψη αφορά στον αδερφό του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννη, ο οποίος είναι φιλόλογος αλλά στη σχετική ανάρτηση στη Διαύγεια, αναφέρεται ως ηθοποιός και εμφανίζεται με καταβολές υψηλότερες από αυτές των ηθοποιών που εργάζονται στο Εθνικό Θέατρο…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα