Στο ίδιο έργο θεατής η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη- Σύσταση για μάσκα στις παρελάσεις

Στο ίδιο έργο θεατής η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη- Σύσταση για μάσκα στις παρελάσεις
Εορτασμός Αγίου Δημητρίους στην Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Πώς σχολίασε ο Γ. Οικονόμου τις εικόνες στον Αγ. Δημήτριο Θεσσαλονίκης. Τι οδηγία έδωσε για τς παρελάσεις. Απορρίπτει η κυβέρνηση εισηγήσεις για τεστ και σε εμβολιασμένους εργαζόμενους

Οι εικόνες από τη Θεσσαλονίκη και τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου προκαλούν ανησυχία για επανάληψη της περσινής έκρηξης κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου αποτελούν έναν ακόμη παράγοντα προβληματισμού.

Η κυβέρνηση πάντως έχει επιμείνει στην απόφαση οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου να πραγματοποιηθούν κανονικά, με εξαίρεση τους νόμους όπου η περιφέρεια έχει λάβει διαφορετικές αποφάσεις, πετώντας έτσι το μπαλάκι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η μαθητική παρέλαση αύριο στη Θεσσαλονίκη πάντως δεν θα πραγματοποιηθεί, όχι όμως λόγω κορονοϊού, αλλά λόγω εθνικού πένθους για την κηδεία της Φώφης Γεννημάτα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου παρότρυνε όσους προσέλθουν ως θεατές στις παρελάσεις να φορούν μάσκα. Επισημαίνεται πάντως ότι όσοι συμμετέχουν στις παρελάσεις, την ώρα της παρέλασης, δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα, εφόσον θα είναι στοιχημένοι, θα πρέπει όμως να τη φορούν πριν και μετά.

Αμήχανη πάντως είναι η αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στις εικόνες συνωστισμού στη Θεσσαλονίκη, όπου πιστοί συρρέουν στον Άγιο Δημήτριο χωρίς μάσκα και προσκυνούν την εικόνα.

Ο κ. Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι όλες οι εκδηλώσεις το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται πάντα στα πλαίσια, που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση κατόπιν εισήγησης των ειδικών. Τόνισε ότι και στους εξωτερικούς χώρους πρέπει να φοράμε μάσκες και να κρατάμε αποστάσεις όπου υπάρχει συνωστισμός, αλλά και τη σημασία του εμβολιασμού. Ανέφερε επίσης ότι τα αρμόδια όργανα της πολιτείας έχουν την ευθύνη για να τηρούνται οι διαδικασίες, χωρίς να σχολιάσει το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση όταν ιερείς στον Αγ Δημήτριο παρέβησαν τα μέτρα.

“Ο κορονοϊός είναι εδώ, δεν έχει φύγει” δήλωσε ο κ.Οικονόμου, αλλά πρόσθεσε ότι: “Από την άλλη το 72% ενήλικων είναι εμβολιασμένοι. Πρέπει να στηριχθούμε σε αυτό και να τηρούμε τα μέτρα, είτε αφορούν μάσκες, είτε αποστάσεις, σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμμέσως πλην σαφώς απέρριψε την εισήγηση Σαρηγιάννη για υποχρεωτικό τεστ και σε εμβολιασμένους εργαζόμενους. Ανέφερε ότι ισχύει το πλαίσιο μέτρων που έχει ήδη ανακοινωθεί και το οποίο διαφοροποιεί την αντιμετώπιση των εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Και κάλεσε εκ νέου όλους τους πολίτες να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο, επισημαίνοντας ότι η εικόνα από τις ΜΕΘ επιβεβαιώνει πως είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα