Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο - Όλη η ατζέντα

Υπουργικό Συμβούλιο, 7 Δεκεμβρίου 2020
Υπουργικό Συμβούλιο, 7 Δεκεμβρίου 2020 EUROKINISSI

Νίκη Κεραμέως, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Βασίλης Κικίλιας θα παρουσιάσουν νομοθετικές πρωτοβουλίες στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό. Τι θα συζητηθεί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τελευταία, για το 2020, συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε αυτήν αποφασίζεται μεταξύ άλλων η σύσταση Κυβερνητικής επιτροπής συντονισμού και διαχείρισης του εμβολιασμού για τον κορονοιού από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Επί τάπητος, επίσης, τίθενται, νομοθετικές πρωτοβουλίες, που αφορούν τόσο στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, όσο και και σε αντίστοιχες, που αφορούν στην ενίσχυση της ασφάλειας και της ακαδημαικής ελευθερίας στα ΑΕΙ από τους υπουργούς Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Επιπλέον, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναμένεται να προβεί σε μία αποτίμηση του νομοθετικού έργου για το έτος, που ολοκληρώνεται ενώ μαζί με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, 'Ακη Σκέρτσο πρόκειται να εισηγηθούν την έγκριση του ενοποιημένου σχεδίου κυβερνητικής πολιτικής 2021.

Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι τα εξής:

  • Παρουσίαση από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως νομοθετικών πρωτοβουλιών για το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.
  • Παρουσίαση από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, νομοθετικών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ακαδημαϊκής ελευθερίας στα ΑΕΙ.
  • Παρουσίαση από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, νομοσχεδίου για τη μετατροπή ειδικών περιφερειακών υπηρεσιών (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου) σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, β) Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής και γ) Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη σχετικά με την αποτίμηση του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης και την εφαρμογή των αρχών της καλής νομοθέτησης.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό 'Ακη Σκέρτσο, σχετικά με την έγκριση του ενοποιημένου σχεδίου κυβερνητικής πολιτικής 2021.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, για την προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τη θέση αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια σχετικά με τη σύσταση κυβερνητικής επιτροπής συντονισμού και διαχείρισης εμβολιασμού για τον κορονοϊό.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, για την παράταση ισχύος της υπ' αρ. 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου ως προς διορισμούς και προσλήψεις στον δημόσιο τομέα.

Ο πρωθυπουργός σήμερα το βράδυ θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου το πρωί της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου, να επισκεφθεί νοσοκομεία και δομές της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
SHARE: