Σύσσωμη η αντιπολίτευση: Συνταγή αποτυχίας το… “έξυπνο” lockdown

Σύσσωμη η αντιπολίτευση: Συνταγή αποτυχίας το… “έξυπνο” lockdown
Απορρίπτει η αντιπολίτευση ως αναποτελεσματικά τα νέα μέτρα. Δεν αποκλείεται σήμερα να υπάρξουν στην Βουλή ομιλίες πολιτικών αρχηγών για το θέμα Eurokinissi

Την αναποτελεσματικότητα των μέτρων που εξάγγειλε η κυβέρνηση για περιορισμό της κοινωνικής κινητικότητας και τα νοσοκομεία, προδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ, ΚΚΕ και Μέρα 25. Αντιδράσεις αναμένονται σήμερα στην Βουλή.

«Τείχος» από την αντιπολίτευση βρίσκει απέναντί της η κυβέρνηση για τα μέτρα που ανήγγειλε για την πανδημία του Covid 19 και τα νοσοκομεία. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ, ΚΚΕ και Μέρα 25 προδικάζουν την αποτυχία των μέτρων. Αντιπροτείνουν επίταξη ιδιωτικών κλινικών και αντιμετώπιση των συνθηκών μετάδοσης στους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς. Δεν αποκλείεται μάλιστα η αντίδραση της αντιπολίτευσης να μεταφερθεί σήμερα και στην Βουλή με ομιλίες πολιτικών αρχηγών.

Eurokinissi

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης παίρνει τις αποφάσεις για τα αναποτελεσματικά lockdowns

Για εμμονή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε μία πολιτική που παραπέμπει «στο πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο λοκντάουν της Ευρώπης» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Τονίζει πως η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί τις βασικές παραμέτρους που συμβάλλουν στην αύξηση των κρουσμάτων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «δεν παίρνουν μέτρα για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα ΜΜΜ που στοιβάζονται οι πολίτες, δεν συνταγογραφούν τα τεστ για να έχουμε ακριβή εικόνα της διασποράς και δεν επιτάσσουν τις ιδιωτικές κλινικές για να συνδράμουν στο ΕΣΥ».

Η αξιωματική αντιπολίτευση χρεώνει προσωπικά στον πρωθυπουργό την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα, εκτιμώντας ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εξαρχής δείξει ότι το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου είναι αυτό που λαμβάνει τις αποφάσεις. Θεωρεί επίσης – όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν – πως παρόλα αυτά το πρωθυπουργικό επιτελείο βρίσκετε σε …ετοιμότητα για να μετακυλήσει τις ευθύνες σε υπουργούς του εφόσον αυτό χρειαστεί. Επισημαίνουν μάλιστα ότι πολλά από τα μέτρα που λήφθηκαν είχαν σαν γνώμονα το προφίλ του Κ.Μητσοτάκη. Όπως ανέφερε η κυβέρνηση τώρα απαγορεύει «τις μετακινήσεις για άθληση από δήμο σε δήμο, οι οποίες είχαν απελευθερωθεί για να μαζευτεί το φιάσκο της ποδηλατάδας του κ. Μητσοτάκη χωρίς μέτρα προστασίας στην Πάρνηθα».

Η Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

ΚΙΝ.ΑΛ: Η κυβέρνηση δεν συζητά για ένα εθνικό σχέδιο

«Καταστροφική για την υγεία, την οικονομία, τους εργαζόμενους» χαρακτήρισε την τακτική του «ακορντεόν» που ακολουθεί η κυβέρνηση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Ειδικά για τα ζητήματα της υγείας έκανε λόγο για «λύσεις -μπαλώματα, την ώρα που έπρεπε να έχουν επιτάξει κρεβάτια ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές, όπως έχουμε ζητήσει Δεν αρκούν και δεν πείθουν τους πολίτες οι αυτοσχεδιασμοί και τα ημίμετρα του πανικού».

Το ΚΙΝ.ΑΛ θεωρεί πως «το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται πια εκτός ελέγχου» όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης. Μάλιστα θύμισε πως για την ανάγκη εθνικού σχεδίου «έχουμε καλέσει τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, αλλά εκείνος δεν έρχεται να συζητήσει». Επισήμανε παράλληλα πως το νέου τύπου lockdown έρχεται μετά την αποτυχία του δεύτερου lockdown και μίλησε για ένα «ΕΣΥ ακάλυπτο, τις μεταφορές των πολιτών με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έρμαιο του συνωστισμού, τα σχολεία και το άνοιγμά τους στο κενό, χωρίς σαφή στρατηγική».

ΚΚΕ: Επισήμως σύστημα μίας νόσου το ΕΣΥ

Στο ζήτημα του ΕΣΥ εστιάζει το ΚΚΕ ζητώντας την άμεση επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων που βρίσκονται στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Υποστηρίζει ότι οι χθεσινές ανακοινώσεις του Βασίλη Κικίλια επισημοποιούν μια πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και καιρό: Την « μετατροπή του ΕΣΥ στην Αττική σε σύστημα μιας νόσου».

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η πρακτική αυτή «το μόνο που θα επιφέρει είναι η εξάπλωση μιας νέας “παράλληλης” πανδημίας, η οποία αφορά όλους όσοι στερούνται την αναγκαία περίθαλψη και θεραπεία από το δημόσιο σύστημα Υγείας. Χιλιάδες ασθενείς παραμένουν σχεδόν αποκλεισμένοι από τις διαγνώσεις και τις θεραπείες, αφού η μία μετά την άλλη κλινικές, κρεβάτια ΜΕΘ και προσωπικό αφαιρούνται για τις μεγάλες ανάγκες των ασθενών με κορονοϊό».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης MotionTeam

Μέρα 25: Η κυβέρνηση κινείται «στα τυφλά»

Η κυβέρνηση πηγαίνει «από το ένα lockdown στο άλλο – στα τυφλά» εκτίμησε ο Γιάννης Βαρουφάκης σχολιάζοντας τα κυβερνητικά μέτρα. Επανέφερε μάλιστα την πρόταση που έχει εδώ και καιρό καταθέσει το Μέρα 25 προκειμένου η κυβέρνηση να δημιουργήσει «ένα δημόσιο δίκτυο κέντρων μαζικών τεστ, που αργότερα θα έκαναν και εμβολιασμούς». Τόνισε μάλιστα ότι η κυβέρνηση διαλέγει την τακτική των απανωτών lockdown ώστε «να μην τα βάλει με κανένα από τα συμφέροντα που την στηρίζουν».

Από την πλευρά του Μέρα 25 τίθεται και θέμα αδιαφάνειας στον τρόπο λήψης των αποφάσεων μια και σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «αδιαφανείς συνεδριάσεις των οποίων δε μαθαίνουμε ποτέ τις εισηγήσεις και δεν βλέπουμε ποτέ τα πρακτικά». Σημειώνει μάλιστα πώς η κυβέρνηση κινείται προς «τον όλο και αυστηρότερο περιορισμό των πολιτών με όλο και περισσότερες τιμωρίες, πρόστιμα και διώξεις. Από τα κελιά του εγκλεισμού τους, οι πολίτες άκουσαν τον κ. Κικίλια να μαγειρεύει τα νούμερα του εμβολιασμού μη διευκρινίζοντας πόσοι εμβολιάστηκαν και με τις δύο δόσεις». Επίσης θέτει ζήτημα επίταξης ιδιωτικών κλινικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα