Θ. Λιβάνιος: “Το πλεονέκτημα του εκλογικού νόμου είναι ότι δίνει ένα bonus, πάμε σε ένα εκλογικευμένο bonus”

Θ. Λιβάνιος: “Το πλεονέκτημα του εκλογικού νόμου είναι ότι δίνει ένα bonus, πάμε σε ένα εκλογικευμένο bonus”
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος Eurokinissi

Στον εκλογικό νόμο, τις εταιρείες δημοσκοπήσεων και τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ελλάδα αναφέρθηκε υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος κατά τη σημερινή ημέρα εργασιών του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

“Το πλεονέκτημα του εκλογικού νόμου είναι ότι δίνει ένα bonus, ανάλογα με το ποσοστό του πρώτου κόμματος. Πάμε σε ένα εκλογικευμένο bonus”, τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος, την τέταρτη και τελευταία ημέρα εργασιών του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Φόρουμ, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Επεσήμανε μάλιστα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ότι ψηφίστηκε τον Ιανουάριο του 2020 και έκτοτε “έχουν αλλάξει πολλά” και συμπλήρωσε ότι “στόχος μας είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα. Οι πολίτες και κυρίως οι πιο αδύναμοι θέλουν λύσεις στα προβλήματά τους. Αυτό ζητούν από την κυβέρνηση, αυτή είναι η δική μας δουλειά. Ο εκλογικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άδολη αλλά η πιο δόλια αναλογική με μόνο στόχο να εμποδίσει το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, έκανε λόγο για την εφαρμογή ενός μεικτού εκλογικού συστήματος σημειώνοντας ότι “στην Ελλάδα έχουμε δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Από το 2009 υποστηρίζω την εφαρμογή ενός μεικτού εκλογικού συστήματος στην Ελλάδα. Ενισχύει και την τοπική εκπροσώπηση, μεταξύ άλλων. Είναι ευκαιρία να δούμε ένα μοντέλο που θα κρατήσει για πολλά χρόνια”.

Ο κ. Λιβάνιος αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία λέγοντας ότι “είναι πολύ νωρίς για να δούμε την επίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία. Θα δούμε ποιες δυνάμεις θα επικρατήσουν. Νομίζω ωστόσο πως θα είναι πιο ήπια τα αποτελέσματα του πολέμου για την Ελλάδα”.

Τοποθετούμενος για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, υπογράμμισε ότι “το να εμφανίζονται εταιρείες – ‘κομήτες’ δύο – τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές είναι κάτι που δεν βοηθά γενικότερα. Πρέπει να μπει ένα αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας τους”, ενώ τόνισε ότι οι δημοσκοπήσεις πρέπει να χρησιμοποιούνται ως εργαλείο και μόνον. Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός επεσήμανε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι “στις επόμενες εκλογές η κυβέρνηση θα κριθεί για το έργο της των τελευταίων ετών. Ο λαός περιμένει να λυθούν τα προβλήματα του και γι’ αυτό πρέπει να δουλέψουμε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα