Θεοδωράκης: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει και ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών

Θεοδωράκης: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει και ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Eurokinissi

"Μίας χρήσης και άμεσης απόδοσης" χαρακτήρισε την ψήφο των βουλευτών των ΑΝΕΛ ο επικεφαλής του Ποταμιού, από το βήμα της Βουλής.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας πριν από λίγο στην ομιλία του στη Βουλή ότι καταψηφίζει μη δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης. Τόνισε επίσης ότι οι 4 από τους 6 βουλευτές που δήλωσαν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση, απ άλλα κόμματα, αρνούνται να εξηγήσουν τη ψήφο τους.

«Η ψήφος εμπιστοσύνης επιβραβεύει τα όσα έκανε μέχρι τώρα η κυβέρνηση και δίνοντας λευκή επιταγή για όσα θα κάνει», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε πως η ψήφος των βουλευτών που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ είναι ψήφος μιας χρήσης και άμεσης απόδοσης. «Πρόκειται για ντεμέκ με κουστούμια κι όχι με φουστάνια», συμπλήρωσε.

«Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει και ψήφο για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν ισχύει το αντίθετο. Ψήφος στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νόμισε ότι θα διαλύσει την αντιπολίτευση η οποία οχυρώθηκε στις κομματικές της γραμμές.

Κάλεσε όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν ότι δεν θα επιτρέπεται να αλλάζουν Κοινοβουλευτική Ομάδα όσοι βουλευτές αποχωρούν από το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκαν και χαρακτήρισε γελοιότητες την αφισοκόλληση εναντίον βουλευτών που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Έχουμε και εθνικιστές κουκουλοφόρους», επεσήμανε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επικαλούμενος τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για την πορεία της οικονομίας διερωτήθηκε αν νοιάζεται κανείς για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

«Αξίζουμε μια Ελλάδα αλλιώς, το Ποτάμι θέλει μια Ελλάδα αλλιώς κι ο λαός θα πρέπει άμεσα να κληθεί να αποφασίσει. Να μπει ένα τέλος σ΄αυτή τη κατάσταση που ζούμε. Χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή», κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα