Το αφήγημα του ανίδεου πρωθυπουργού 

Το αφήγημα του ανίδεου πρωθυπουργού 
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στη γραμμή άμυνας “ο Κ.Μητσοτάκης δεν ήξερε τίποτα για τις υποκλοπές” καταφεύγει ξανά το Μαξίμου και κατηγορεί τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρ. Ράμμο, για συμπαιγνία με ΣΥΡΙΖΑ 

Μετά την αποκάλυψη τον περασμένο Αύγουστο πως ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πέσει θύμα υποκλοπών από την ΕΥΠ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε “ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα ποτέ”.

Στη γραμμή της άγνοιας επέμεινε το Μαξίμου σε κάθε νέα αποκάλυψη για την υπόθεση των υποκλοπών, παρουσιάζοντας την παρακολούθηση Ανδρουλάκη ως μία μεμονωμένη αστοχία της ΕΥΠ και τα δημοσιεύματα για παρακολουθήσεις και υπουργών της κυβέρνησης ως μυθεύματα.

Η κυβέρνηση βεβαίως άφηνε ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποια “ρυπαρά δίκτυα” και “σκοτεινοί κύκλοι” να παρακολουθούσαν πολιτικά πρόσωπα με χρήση του Predator, δείχνοντας προς Τουρκία και ακόμη και τη Ρωσία. Υπογράμμιζαν όμως σε κάθε ευκαιρία πως το Μαξίμου και ο πρωθυπουργός δεν γνώριζαν για άλλες παρακολουθήσεις, πέραν της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που αποκαλύφθηκε στις 5 Αυγούστου.

Προσπερνώντας την αμηχανία, που δημιουργούσαν τα ερωτήματα εάν ο πρωθυπουργός ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ είχε ρωτήσει μετά τις αποκαλύψεις για Ανδρουλάκη εάν είχε αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών και άλλων πολιτικών, από την κυβέρνηση επικαλούνταν ότι οι περίφημες λίστες υποκλοπών δε συνοδευόταν από στοιχεία. Την ίδια στρατηγική ακολούθησαν και όταν το ρεπορτάζ έκανε λόγο για επιβεβαίωση παρακολούθησης πολιτικών από την ΑΔΑΕ, έχοντας φροντίσει να μην αποκλείσουν το ενδεχόμενοι “κάποιοι” εντός ΕΥΠ να λειτουργούσαν “εκτός πλαισίου”, φυσικά πάντα εν αγνοία του πολιτικού της προϊσταμένου.

Η χθεσινή επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην ΑΔΑΕ όμως και η συνάντηση με τον επικεφαλής της Αρχής, Χρήστο Ράμμο, “πάγωσαν” το Μαξίμου, που αρχικά επιχείρησε να πετάξει τη μπάλα στη εξέδρα.

Το γεγονός όμως ότι ο κ. Ράμμος με επιστολές προς τους αρχηγούς των κομμάτων φέρεται να επιβεβαιώνει την παρακολούθηση υπουργού και μελών της στρατιωτικής ηγεσίας, περιπλέκει τα πράγματα για την κυβέρνηση, καθώς πλέον για τις υποκλοπές υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από μία ανεξάρτητη αρχή.

Το Μαξίμου δια του εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου επιμένει στη γραμμή πως οι επισυνδέσεις που αναφέρονται στην επιστολή του επικεφαλής της ΑΔΑΕ δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

“Καμιά ενημέρωση και κανένα στοιχείο δεν περιήλθε ποτέ σε γνώση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και έκανε εκ νέου λόγο για “ρυπαρά δίκτυα που, προσπαθώντας με τυφλό μένος να πλήξουν την κυβέρνηση, δρουν τελικά σε βάρος της πατρίδας.”

Η κυβέρνηση ταυτόχρονα εξαπολύει πλέον ευθεία επίθεση στον κ. Ράμμο, τον οποίο κατηγορεί για “προνομιακή σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ”, επικαλούμενη μεταξύ άλλων ότι ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ αγνόησε τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, και προσέφυγε στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για να ελέγξει τυχόν άρσεις απορρήτου.

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε μάλιστα ότι ο κ. Ράμμος “Προφανώς, φιλοδοξεί να καταστεί πολιτικός παράγοντας σε μια ευαίσθητη περίοδο”, καθώς και ότι: “Τα όσα εδώ και καιρό πράττει ο Επικεφαλής της ΑΔΑΕ συνιστούν βαρύ ατόπημα. Θεσμικό και πολιτικό.”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα πέταξε το γάντι στη συνέχεια στον κ.Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, “απειλώντας” ότι σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση θα θυμίζει στη Βουλή τα καταγγελόμενα στο ειδικό δικαστήριο κατά του Νίκου Παππά, καθώς και το γεγονός ότι ο γνωστός με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης», ως προστατευόμενος μάρτυρας στην πολύκροτη υπόθεση Novartis, συνελήφθη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Στο Μαξίμου φαίνεται πάντως να εύχονται μία πρόταση μομφής, καθώς με τις κάλπες στον ορίζοντα, οι γαλάζιοι βουλευτές αναγκαστικά θα συσπειρωθούν.

Ο κ.Μητσοτάκης σε κάθε περίπτωση θα πραγματοποιήσει σήμερα κανονικά την επίσκεψη του στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί εργοτάξια του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) και του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου στο Καστέλι. Στις 13:00 θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Κρήτης, στο Δημαρχείο Ηρακλείου και στις 19:00 θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Με ενδιαφέρον βέβαια αναμένεται η απάντηση του στον κ.Τσίπρα, ειδικά εφόσον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αναφέρει εν τω μεταξύ στη Βουλή και τα ονόματα που περιλαμβάνονται στην επιστολή Ράμμου…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα