Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκε και η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του Λαγού

Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκε και η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του Λαγού
Γιάννης Λαγός Eurokinissi

Το δικαστήριο έκρινε ως απαράδεκτη τη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του Ιωάννη Λαγού. Το σκεπτικό της απόφασης.

Στην απόρριψη της δεύτερης, κατά σειρά, αίτησης αποφυλάκισης του Ιω. Λαγού, αυτή τη φορά ως απαράδεκτη, προχώρησε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών, για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, δεν ήταν στη δικαστική αίθουσα, αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του Κων. Πλεύρη. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να συζητηθεί η νέα αίτηση.

Όπως επεσήμανε ο εισαγγελέας της έδρας, δεν τηρήθηκε το χρονικό διάστημα δύο μηνών μεταξύ των δύο αιτήσεων που έχει υποβάλει ο Ιω. Λαγος και κατ’ επέκταση, η αίτηση θα πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη.

Σήμερα εκδικάστηκε και το τρίτο αίτημα αναστολής έκτισης της ποινής της πρώην ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών και 7 μηνών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και παράνομη οπλοκατοχή.

Η δικηγόρος της αιτούσας επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της αλλά και οικονομικά, αλλά ο εισαγγελέας της έδρας έκρινε ότι αυτά δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να δικαιολογούν υπέρμετρη βλάβη. Για τον λόγο αυτό πρότεινε απόρριψη του αιτήματος, όπως τελικά αποφάσισε και η έδρα κατά πλειοψηφία (4-1).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version