Είδαμε τον “Ένοχο” με τον Τζέικ Γκίλενχαλ που “σαρώνει” στο Netflix

Είδαμε τον “Ένοχο” με τον Τζέικ Γκίλενχαλ που “σαρώνει” στο Netflix

Είδαμε το σκοτεινό ψυχολογικό θρίλερ που πρωταγωνιστεί ο Τζέικ Γκίλενχαλ.

“Σαρώνει” στις τηλεθεάσεις του Netflix “Ο Ένοχος”, το σκοτεινό ψυχολογικό θρίλερ που πρωταγωνιστεί ο Τζέικ Γκίλενχαλ. Η ταινία αποτελεί ριμέικ του ομότιτλου δανέζικου θρίλερ του 2018, η σκηνοθεσία της ανήκει στον Αντουάν Φουκουά (με τον οποίο ο πρωταγωνιστής είχε συνεργαστεί ξανά το 2015 στην ταινία “Southpaw”), ενώ το σενάριο της έγραψε ο σεναριογράφος του της δημοφιλούς σειράς “True Detective”, Νικ Πιζολάτο.

Η ταινία διαδραματίζεται μέσα σ΄ ένα μόνο βράδυ. Ο χωρισμένος και ασθματικός Τζο Μπέιλορ (Γκίλενχαλ) είναι ένας αξιωματικός της αστυνομίας που, για κάποιο λόγο που δε γνωρίζουμε, έχει υποβιβαστεί και σηκώνει τηλέφωνα στο τηλεφωνικό κέντρο έκτακτης ανάγκης 911. Κάποια στιγμή δέχεται μια κλήση από μια τρομαγμένη γυναίκα και από την εμπειρία του καταλαβαίνει πως κάτι πολύ σοβαρότερο συμβαίνει. Ξεκινά τότε ένας καταιγιστικός αγώνας, όπου ο Μπέιλορ προσπαθεί να λύσει το αίνιγμα και να σώσει τα θύματα ενός πολύ άγριου περιστατικού μέσω τηλεφώνου. Αυτή η υπερπροσπάθειά του είναι συμβολική του δικού του προσωπικού και εργασιακού δράματος. Όσο περνά, η ώρα οι παραλληλισμοί γίνονται ευδιάκριτοι και ο τίτλος της ταινίας “Ο Ένοχος” αρχίζει να αποκτά άλλες διαστάσεις.

Εμείς είδαμε την ταινία και ιδού τα δυνατά της σημεία:

  • Η ερμηνεία του Τζέικ Γκίλενχαλ είναι σπαρακτική. Βλέπουμε έναν βασανισμένο άνθρωπο να προσπαθεί με νύχια και δόντια να σώσει άλλους ανθρώπους, εγκλωβισμένος σε ένα γραφείο, με ένα τηλέφωνο στο χέρι. Στο βλέμμα του έμπειρου ηθοποιού καθρεφτίζονται όλα του τα συναισθήματα, αλλά και η αίσθηση απόγνωσής του, καθώς δεν μπορεί να αναλάβει πραγματική δράση.
  • Ο παραλληλισμός της προσπάθειάς του να ξεδιαλύνει το μυστήριο και να σώσει τα θύματα γίνεται σταδιακά η προσπάθειά του να σώσει τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό γίνεται διακριτό σταδιακά μετά το πρώτο μισάωρο της ταινίας και είναι και αυτό που επιτείνει και την αγωνία.
  • Η σκηνοθετική οπτική του Αντουάν Φουκουά αποδείχθηκε λειτουργική, καθώς κατάφερε και έστησε ένα πολύ δυνατό αστυνομικό θρίλερ. Η κάμερά του ζουμάρει στο πρόσωπο του Γκίλενχαλ και μεταδίδει την αγωνία του. Κάθε του βλέμμα, κάθε του ανάσα και χειρονομία έχει μία ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση, ενώ παράλληλα η κλειστοφοβική αίσθηση είναι διάχυτη και έντονη σε όλη τη διάρκεια της ταινίας.
  • Το σενάριο του Νικ Πιζολάτο είναι αρκούντως ισορροπημένο και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον στη θέαση μέχρι τέλους.
  • Η ταινία μπορεί να ιδωθεί σαν ένα πολύ εύστοχο και έντονο σχόλιο στα “λαϊκά” δικαστήρια που στήνονται καθημερινά τριγύρω μας και στην τρομερή ευκολία με την οποία εξάγουμε συμπεράσματα. Ο “Ένοχος” αποδεικνύει πως η αλήθεια δεν είναι αυτή που πάντα φαίνεται πως είναι. Ο ένοχος μπορεί να είναι άλλος και μάλιστα πολύ καλά κρυμμένος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα