Ποιες είναι οι Wet Leg που σάρωσαν τα “εναλλακτικά” Grammys και δεν το πίστευαν – Χωρίς βραβείο ξανά η Bjork

Ποιες είναι οι Wet Leg που σάρωσαν τα “εναλλακτικά” Grammys και δεν το πίστευαν – Χωρίς βραβείο ξανά η Bjork
Οι "Wet Leg" Jae C. Hong/Invision/AP

Κολλητικές μουσικές, σουρεαλιστικοί στίχοι, ανοιξιάτικη αισθητική. Οι Wet Leg είναι δύο φίλες που κατάφεραν να κάνουν όλο τον πλανήτη να μιλάει για αυτές.

Βραβείο “Best Alternative Music Performance” για το single “Chaise Longue” και βραβείο για το Καλύτερο Άλμπουμ Εναλλακτικής Μουσικής για το ομώνυμο ντεμπούτο τους. Ο λόγος φυσικά για το συγκρότημα Wet Leg που κατάφερε να εκτοπίσει τους Arcade Fire, Big Thief, Björk και τους Yeah Yeah Yeahs που έκαναν come back την περασμένη χρονιά, κερδίζοντας ένα “βαρύτιμο” Grammy, βάσει ανταγωνισμού στη σχετική κατηγορία για τον καλύτερο alternative δίσκο.

“Δεν έχουμε ιδέα τι κάνουμε εδώ. Αλλά εδώ είμαστε. Φέτος όλα είναι μια έκπληξη, ένα αστείο. Το ξεκίνημά μας, τα βραβεία αυτά”, είπαν μεταξύ άλλων τα μέλη της μπάντας, δηλώνοντας πως αισθάνονται “μια μεγάλη οικογένεια”.

Οι Wet Leg ήταν υποψήφια μπάντα και στην κατηγορία του καλύτερου νέου καλλιτέχνη, με το βραβείο να πηγαίνει στη Samara Joy. Επίσης ο δίσκος τους ήταν υποψήφιος για Grammy στην κατηγορία Best Engineered Album, με το αντίστοιχο βραβείο να πηγαίνει στον Harry Styles και το Harry’s House.

Αντιδράσεις πάντως υπήρξαν εκ μέρους του κοινού για το γεγονός ότι η Bjork δεν βραβεύτηκε ούτε φέτος, μετά από 16 συνολικά υποψηφιότητες για Grammy που έχει λάβει από το 1994 και το “Human Behaviour”, ως σήμερα. Προφανώς και η Bjork δεν ασχολήθηκε με τη μη βράβευσή της, την οποία άλλωστε δεν έχει και ανάγκη. Και από την άλλη, η επικράτηση των Wet Leg, θα παραμείνει ένα “αστείο” που οι ίδιες, δύσκολα θα πάρουν στα σοβαρά (και καλά θα κάνουν).

Wet Leg: Τι πρέπει να ξέρεις για την μπάντα

Τα βασικά μέλη, δηλαδή η Rhian Teasdale και η Hester Chambers, γνωρίστηκαν στο Wight College του Isle και έπαιζαν χωριστά, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ένα βράδυ, η Rhian είχε τεχνικό πρόβλημα επί σκηνής, και ζήτησε από τη Hester να τη βοηθήσει. “Είχα οδηγήσει για ώρες για να πάω σε ένα φεστιβάλ για να παίξω δύο τραγούδια. Και βρέθηκα μόνη πάνω στη σκηνή. Η Hester με βοήθησε και έτσι άρχισαν όλα”, έχει δηλώσει η Teasdale. Μετά από εκείνη τη βραδιά, οι δυο τους σχημάτισαν τη μπάντα “για πλάκα”, όπως έχουν δηλώσει. Βρήκαν έναν μάνατζερ το 2020 και έκλεισαν συμφωνία με την Domino Records, η οποία μεταξύ άλλων έχει στο δυναμικό της τους Arctic Monkeys. Εν συνεχεία, “μίλησε’ η χημεία και το ταλέντο τους. Η κοινή αισθητική τους, οδήγησε σε σουρεαλιστικούς αλλά και επίκαιρους στίχους, σε ανάλαφρη indie rock με 90s καταβολές, και σε μελωδίες που βρήκαν τον δικό τους χώρο στα social media. Το word of mouth φτιαχνόταν κομμάτι το κομμάτι. Έπαιξε ρόλο φυσικά και η κριτική του Steve Lamacq που τις επέλεξε πέρυσι ως μπάντα – ανακάλυψη της χρονιάς.

Μέσα σε δύο χρόνια, η άνοδός τους ήταν εκκωφαντική, σε βαθμό που τις ζητούσαν σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ του πλανήτη. Η δυναμική του YouTube με τα βίντεο που έχουν σκηνοθετήσει οι δύο φίλες, και οι στίχοι που “έπιασαν” τα νέα ακροατήρια, έκαναν τις μεγάλες διοργανώσεις να τις καλέσουν, με τις ίδιες όμως να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε όλο το “βάρος”. Τον Σεπτέμβριο του 2022 ακύρωσαν δύο live στην Αμερική λόγω υπερβολικού άγχους. “Ήταν μια υπέροχη χρονιά, παίξαμε παντού, αλλά αυτή η περιοδεία μας έχει καταβάλλει”, έγραψε η μπάντα απολογούμενη στο Instagram, μετά την ακύρωση των live στο Κολοράντο και το Νέο Μεξικό.  “Η ψυχική και σωματική μας υγεία είναι πράγματα που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε”, σημείωσαν μεταξύ άλλων.

Το δίδυμο επέστρεψε στα live ανοίγοντας τον Harry Styles στην περιοδεία του Love On Tour, ενώ ο ίδιος ο Styles είχε διασκευάσει το κομμάτι τους, Wet Dream, παίζοντας ζωντανά στο BBC. Στα αξιοσημείωτα το ότι μέχρι και οι Pearl Jam έπαιξαν ζωντανά το Chaise Longue, στο Madison Square Garden.

Το αν η ξέφρενη πορεία των Wet Leg θα συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, θα το καταλάβουμε με τον νέο τους δίσκο που (λογικά) αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Δείτε όλα τα βραβεία Grammy εδώ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version