Αλεξανδρής- Αλικάκη- Κάππας-Τσαπαρέλη χάνουν τον έλεγχο και εκτροχιάζονται

Αλεξανδρής- Αλικάκη- Κάππας-Τσαπαρέλη χάνουν τον έλεγχο και εκτροχιάζονται
Haris Germanidis

Ο Κώστας Φιλίππογλου σκηνοθετεί τον "Θεό της Σφαγής" το πολυβραβευμένο έργο της Γιασμίνας Ρεζά.

Ο “Θεός της σφαγής” είναι μια μαύρη κωμωδία, ένα εξαιρετικό και πολυβραβευμένο έργο της Γιασμίνας Ρεζά, που έχει παιχτεί στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως με μεγάλη επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια ενός παιδικού διαπληκτισμού, ένας εντεκάχρονος, «οπλισμένος» ή ίσως «εξοπλισμένος» με ένα ραβδί, χτυπάει έναν άλλον εντεκάχρονο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφριά. Οι τέσσερις γονείς των παιδιών βρίσκονται, για να αντιμετωπίσουν πολιτισμένα το πρόβλημα και να λύσουν την παρεξήγηση. Δυστυχώς όμως όσο περνάει η ώρα, χάνεται ο έλεγχος και οι «πολιτισμένοι» γονείς εκτροχιάζονται. Η αρχικά ευγενική συζήτηση σύντομα μετατρέπεται σε προφορικό πόλεμο με αποτέλεσμα και οι τέσσερις γονείς να αποκαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό. Οι ήρωες χάνουν την ψυχραιμία τους και τον «πολιτισμό» τους, γελοιοποιούνται, γίνονται έρμαια των ορμών τους και των ταπεινών ενστίκτων τους και η κατάσταση ξεφεύγει και από κωμικοτραγική, φτάνει στα όρια της φάρσας.


Με δυο λόγια οι άνθρωποι κατακτούνται από τον Θεό της Σφαγής. «Τον μόνο θεό που κυβερνάει χωρίς να μοιράζεται την εξουσία του, από την αρχή του κόσμου», όπως λέει και η Γιασμίνα Ρεζά.

Ταυτότητα παράστασης: Συγγραφέας: Γιασμίνα Ρεζά/Μετάφραση: Γιώτα Σερεμέτη, Κώστας Φιλίππογλου/Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου/ Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς/Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου/Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα/Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος/Βοηθός σκηνοθέτη: Βάνα Σλέιμαν/Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης/Παραγωγή: Θοδωρής Μαροσούλης/Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Δημήτρης Αλεξανδρής, Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνος Κάππας, Ευσταθία Τσαπαρέλη

Info: Θέατρο Αθηνά/ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Πέμπτη: 20.00, Παρασκευή: 21.15, Σάββατο: 21.15, Κυριακή: 20.30/Τιμές εισιτηρίων: 16, 14, 12

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version