Lockdown: Πέντε παιχνίδια για το σπίτι μόνο με χαρτί και στυλό

Lockdown: Πέντε παιχνίδια για το σπίτι μόνο με χαρτί και στυλό
Παιχνίδι με post-it στο μέτωπο Shutterstock

Παιχνίδια που απαιτούν μόνο χαρτί και στυλό, για να περάσετε όμορφα και διασκεδαστικά την ώρα σας κατά τη διάρκεια του lockdown.

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που μπορούμε να παίξουμε για να «σκοτώσουμε» τις ώρες του lockdown, τα οποία δεν απαιτούν και πολλά. Αν δεν έχουμε επιτραπέζια παιχνίδια ή έχουμε ήδη παίξει όσα διαθέτουμε στο σπίτι, τότε μπορούμε να βρούμε άλλες λύσεις, απλές και γρήγορες, που απαιτούν μόνο ένα χαρτί και στυλό.

Αν μένετε με την οικογένειά σας, με συγκάτοικο ή με τον/ην σύντροφό σας, πάρτε χαρτί και στυλό και ξεκινήστε. Κάποια παιχνίδια είναι ιδανικά και για παιδιά.

1. Όνομα / ζώο / φυτό / πράγμα
 

Όλοι οι παίκτες παίρνουν από ένα χαρτί και το χωρίζουν σε στήλες, όπου θα γράψουν τις κατηγορίες όνομα, ζώο, φυτό, πράγμα, χώρα, επάγγελμα κλπ. Ένας παίκτης ξεκινά να λέει σιωπηλά το αλφάβητο μέχρι οι υπόλοιποι τον σταματήσουν. Ο παίκτης αποκαλύπτει το γράμμα και τότε όλοι πρέπει να γράψουν σε κάθε κατηγορία μία λέξη, η οποία θα ξεκινά με το συγκεκριμένο γράμμα (παράδειγμα: Α= Ανδρέας, άλογο, αλόη, ανεμιστήρας, Αμερική, αστροναύτης). Όποιος συμπληρώσει πρώτος όλες τις κατηγορίες και οι λέξεις του είναι σωστές, θα είναι ο νικητής. Το παιχνίδι επαναλαμβάνεται όσες φορές θέλετε και τελικός νικητής είναι εκείνος με τις περισσότερες νίκες.

Παρέα παίζει σε σπίτι Shutterstock

2. Κρεμάλα
 

Ένας παίκτης σκέφτεται μια οποιαδήποτε λέξη και γράφει σε ένα χαρτί το πρώτο και τελευταίο γράμμα της, ενώ ενδιάμεσα σημειώνει με παύλες όσα γράμμα λείπουν. Οι υπόλοιποι παίκτες προσπαθούν να μαντέψουν τα γράμματα που λείπουν, ώστε να σχηματίσουν ολόκληρη τη λέξη. Αν το γράμμα είναι σωστό, τότε ο παίκτης που έγραψε τη λέξη το συμπληρώνει (αν το γράμμα υπάρχει περισσότερες από μία φορές, τότε πρέπει να το συμπληρώσει). Κάθε φορά που οι παίκτες λένε ένα λάθος γράμμα, ο πρώτος παίκτης ζωγραφίζει ένα κρεμασμένο ανθρωπάκι (κεφάλι, λαιμό, σώμα κλπ). Αν το ανθρωπάκι ζωγραφιστεί πριν βρεθεί η λέξη, τότε κερδίζει ο παίκτης που έγραψε την λέξη.

Παιχνίδι κρεμάλα Shutterstock

3. Λεξικό
 

Οι παίκτες παίρνουν ένα Λεξικό (αν δεν έχετε μπορείτε να ψάξετε ένα online) και καθένας κάνει με τη σειρά τη «μάνα». Η «μάνα» διαλέγει μία δύσκολη λέξη, την ανακοινώνει στην παρέα (μπορεί να δώσει βοήθεια για την ορθογραφία) και ζητά από τους υπόλοιπους να γράψουν όσο πιο επιστημονικά γίνεται ένα πιθανό ορισμό στο χαρτί τους. Γράφει και η ίδια τον σωστό ορισμό, με δικά της λόγια, για να μην «καρφωθεί». Έπειτα, μαζεύει τα χαρτιά, διαβάζει όλους τους ορισμούς και οι παίκτες ψηφίζουν ποιον θεωρούν σωστό. Κανείς δεν μπορεί να ψηφίσει τη δική του εκδοχή και η «μάνα» δεν ψηφίζει καθόλου.

0 βαθμούς παίρνει η «μάνα». 1 βαθμό παίρνει ο κάθε παίκτης για κάθε ψήφο που λαμβάνει από τους άλλους. 3 βαθμούς παίρνει ο παίκτης που ψηφίζει την εκδοχή της «μάνας». 5 βαθμούς παίρνει ο παίκτης που έχει γράψει σωστό ορισμό.

Παρέα παίζει σε σπίτι Shutterstock

4. Post-it στο μέτωπο
 

Οι παίκτες παίρνουν από ένα post-it και γράφουν το όνομα ενός celebrity ή ακόμα και κάποιου γνωστού από την παρέα και κολλάνε τα χαρτάκια στο μέτωπο των συμπαικτών τους. Ο καθένας δεν γνωρίζει τι γράφει το χαρτάκι που έχει στο μέτωπό του. Όποτε έρθει η σειρά του, προσπαθεί να μαντέψει με μια ερώτηση κλειστού τύπου (που απαντάται με «ναι» ή «όχι») ποιο όνομα είναι γραμμένο στο post-it του. Οι ερωτήσεις μπορούν να είναι, για παράδειγμα: Είμαι άντρας; Είμαι ηθοποιός; Είμαι Έλληνας; Είμαι εν ζωή; Χάνει ο τελευταίος που θα μείνει με χαρτάκι στο μέτωπο και δεν θα ξέρει «ποιος είναι».

Παιχνίδι με post-it στο μέτωπο Shutterstock

5. Παντομίμα
 

Η Παντομίμα δεν χρειάζεται καν χαρτί και στυλό. Οι παίκτες αποφασίζουν σε ποια κατηγορία θα παίξουν (βιβλία, ταινίες, τραγούδια, παροιμίες κλπ) και είτε χωρίζονται σε ομάδες, είτε παίζουν ανεξάρτητα. Ο κάθε παίκτης επιλέγει ένα τίτλο και πρέπει να τον αναπαραστήσει με κινήσεις, χρησιμοποιώντας το σώμα και μέλη του. Δεν μπορεί να μιλήσει ή να κάνει ήχους, ενώ επιτρέπεται μόνο να δείξει με τα δάχτυλά του στην αρχή από πόσες λέξεις αποτελείται η φράση και αν κάποια από αυτές είναι άρθρο (υποδεικνύεται με «γροθιά»). Αν οι παίκτες χωριστούν σε ομάδες, τότε η μια ομάδα λέει σε έναν παίκτη από την αντίπαλη ομάδα τι πρέπει να αναπαραστήσει και οι «δικοί» του πρέπει να το βρουν σε ορισμένο χρόνο.

Παιχνίδι παντομίμα Shutterstock

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα