Άγριες Μέλισσες: Πώς και γιατί το τραγούδι “Κεντρί” έγινε viral

Άγριες Μέλισσες: Πώς και γιατί το τραγούδι “Κεντρί” έγινε viral

Το "Κεντρί" ακούστηκε σε ένα από τα επεισόδια της σειράς "Άγριες Μέλισσες" και οι τηλεθεατές ξεκίνησαν να το ψάχνουν μανιωδώς. Η φρενίτιδα στο Youtube και η επίσημη κυκλοφορία του.

Η δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες» κατάφερε να ξεχωρίσει από τον πρώτο χρόνο προβολής της ανάμεσα σε άλλα προγράμματα και να γνωρίσει τεράστια επιτυχία, η οποία συνεχίζεται και φέτος, κατά τη δεύτερη σεζόν της. Κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των τηλεθεατών, οι οποίοι την τιμούν καθημερινά, χαρίζοντάς της, μάλιστα, υψηλά νούμερα τηλεθέασης, τα οποία ξεπερνούν τα ριάλιτι που έχουν κατακλύσει την prime time ζώνης της τηλεόρασης, ενώ έκαναν το τηλεοπτικό κοινό να στραφεί ξανά στην ελληνική μυθοπλασία.

Αν αναλύσουμε τους λόγους στους οποίους οφείλεται αυτή η μεγάλη επιτυχία της, θα μετρήσουμε σίγουρα το ενδιαφέρον σενάριο, όπου κυριαρχούν οι συνεχείς εξελίξεις και οι ανατροπές, αφήνοντας κάθε φορά σε αγωνία τον τηλεθεατή. Θα μετρήσουμε, φυσικά, τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών, οι οποίοι σε μεγάλο μέρος τους προέρχονται από τον χώρο του θεάτρου, φέρνοντας στη μικρή οθόνη κάτι από τη μαγεία του σανιδιού, καθώς και τους νέους ηθοποιούς, που αποτελούν πρόσωπα που δεν έχουν «καεί». Θα μετρήσουμε, επίσης, την προσεγμένη σκηνοθεσία της σειράς, τα καθαρά πλάνα και την αρκετά πιστή μεταφορά της επαρχίας του 1959 και του 1965.

Ένας, όμως, πολύ σημαντικός λόγος που σίγουρα συνέβαλε στο να αγαπηθεί και να αποθεωθεί η σειρά, είναι και η μουσική της. Πέρα από το τραγούδι των τίτλων, που είναι το «Μέλισσες» με την ερμηνεία της Φωτεινής Βελεσιώτου (στίχοι: Ελένη Φωτάκη, μουσική: Γιώργος Καζαντζής) , το οποίο είναι ένα από τα αγαπημένα της ελληνικής έντεχνης μουσικής, τα υπόλοιπα τραγούδια που ακούγονται στη σειρά έχουν γραφτεί αποκλειστικά για τις σκηνές του έργου από τον Αλέξανδρο Σιδηρόπουλο. Ο Alex Sid, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, γράφει τραγούδια για συγκεκριμένες σκηνές των «Άγριων Μελισσών», τα οποία «δένουν» εξαιρετικά με το εκάστοτε σημείο του σεναρίου, γι’ αυτό και το τηλεοπτικό κοινό έχει «αγκαλιάσει» τα τραγούδια του και κάθε φορά τα περιμένει με ανυπομονησία.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το τραγούδι «Το Κεντρί», το οποίο ακούστηκε στο 22ο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν, όταν η Δρόσω (Δανάη Μιχαλάκη) ξεκίνησε να ακολουθεί μια σκοτεινή πορεία στη σειρά, γνωρίζοντας στην Αθήνα τον Τάκη (Αργύρης Πανταζάρας) και καταλήγοντας, τελικά, στην Τρούμπα. Ήταν η σκηνή όπου ο Τάκης πρωτογνώρισε τη μικρή Σταμίρη και, αφού την άκουσε τυχαία να τραγουδά, της ζήτησε να πουν μαζί ένα τραγούδι για να δει τις φωνητικές της ικανότητες. Παρόλο που η Δρόσω δεν γνώριζε καλά τους στίχους, οι δυο τους ένωσαν τις φωνές τους και το τραγούδησαν μαζί στο ταβερνάκι του Αποστόλη. Και το τηλεοπτικό κοινό το αγάπησε από το πρώτο άκουσμα στη σειρά.

Παρόλο που η εταιρεία του Alex Sid, η Panik Oxygen, συνήθως κυκλοφορεί επίσημα τα τραγούδια που ακούγονται στη σειρά μετά το τέλος του εκάστοτε επεισοδίου ή έστω την επόμενη μέρα, το «Κεντρί» (στίχοι: Ουρανία Πατέλλη, μουσική: Alex Sid) δεν κυκλοφόρησε άμεσα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το τηλεοπτικό κοινό να αναζητά μανιωδώς στο διαδίκτυο και το Youtube το τραγούδι και να μην το βρίσκει. Οι τηλεθεατές ξεκίνησαν να ρωτούν ο ένας τον άλλον στα social media, ψάχνοντας μάταια για το τραγούδι, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως πρόκειται για διασκευή κάποιου παλιού, ρεμπέτικου τραγουδιού, αφού το ύφος του έμοιαζε πολύ με τις μουσικές του τότε.

Κάποιος χρήστης του διαδικτύου κατάφερε να «κόψει» την σκηνή από τη σειρά και να την ανεβάσει στο προσωπικό του κανάλι στο Youtube, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν χιλιάδες views από τηλεθεατές που προσπαθούσαν να το βρουν ή που ήθελαν έστω να το ξανακούσουν, καθώς τους είχε κάνει τεράστια εντύπωση. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες άλλοι χρήστες ανέβασαν τη δική τους εκτέλεση / cover στα προσωπικά τους κανάλια, με όσους στίχους και ακόρντα θυμούνταν, δίνοντας μια ξεχωριστή πινελιά στο τραγούδι, ενώ, παράλληλα, η αγωνία για το πότε θα κυκλοφορήσει επίσημα το «Κεντρί» μεγάλωνε.

Τελικά, η Panik Oxygen «έβγαλε» επίσημα το «Κεντρί» με τη φωνή της Δανάης Μιχαλάκης στα μέσα της περασμένης βδομάδας, σε μια πιο έντονη ενορχήστρωση, χαρίζοντας στους τηλεθεατές τεράστια χαρά. Ένα τραγούδι που κατάφερε να γίνει viral προτού καν κυκλοφορήσει! Αξίζει να σημειωθεί, πως την ίδια μέρα, μαζί με το συγκεκριμένο τραγούδι, κυκλοφόρησε ένα ακόμη με τίτλο «Ρόζα» σε στίχους και ερμηνεία του Alex Sid και στίχους της Ουρανίας Πατέλλη, ένα δραματικό βαλς που μιλά για τον ανεκπλήρωτο έρωτα και τη βαθιά αγάπη, ντύνοντας τη σκηνή που η Δρόσω, η τηλεοπτική “Ρόζα”, αποφασίζει να κυλήσει στο μονοπάτι του αγοραίου έρωτα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα