Σεργουλόπουλος: Η αντίδραση της ΕΡΤ στο “καλή επιτυχία, Μακεδονία” στη Eurovision

Σεργουλόπουλος: Η αντίδραση της ΕΡΤ στο “καλή επιτυχία, Μακεδονία” στη Eurovision
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος glomex - ΕΡΤ

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε για το περιστατικό στη Eurovision 2007, όπου κατά την παρουσίαση του τραγουδιού της Βόρειας Μακεδονίας, χρησιμοποιήθηκε ο όρος "Μακεδονία".

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Αυτός και ο Άλλος” το βράδυ της Τρίτης (23/11). Ο παρουσιαστής αποκάλυψε άγνωστες λεπτομέρειες για το περιστατικό στη Eurovision 2007, όπου κατά την παρουσίαση του τραγουδιού της Βόρειας Μακεδονίας (τότε ΠΓΔΜ), χρησιμοποιήθηκε από τη Μαρία Μπακοδήμου ο όρος “Μακεδονία”, γεγονός που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

“Πιστεύω ότι ήταν κακός ο χειρισμός. Είσαι σε ένα booth μικρό, μπροστά είναι μια οθόνη. Ο κανόνας της Eurovision είναι ότι με το που αρχίσει η νότα, σταματάς να μιλάς. Ήταν στρεσογόνο. Όταν προλογίζει τη Βόρεια Μακεδονία η Μαρία, βλέπουμε το FYR Macedonia και βλέπει το Macedonia. Ήταν σαν να μας το υπαγόρευσαν. Εγώ εκείνη τη στιγμή δεν το κατάλαβα, η Μαρία αμέσως”, ανέφερε ο παρουσιαστής.

Η ΕΡΤ αντέδρασε αμέσως. Είχαμε ακουστικά και μας ρωτάνε ‘Είπατε Μακεδονία;’… Απαντήσαμε ναι και υπήρχε παύση. Ήταν άβολο, δημιούργησε πρόβλημα και στον κόσμο που το έβλεπε. Ζητήσαμε να παραιτηθούμε και δεν έγινε δεκτό από την τότε διοίκηση της ΕΡΤ. Δεχτήκαμε πολύ μεγάλο bullying. Μπορεί να το είχα πάθει κι εγώ. Ήταν ένα διπλωματικό λάθος”, συνέχισε, μιλώντας για το περιστατικό.

Ο γνωστός παρουσιαστής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο πώς άρχισε να αποδέχεται τη σεξουαλικότητά του, τονίζοντας πως ποτέ δεν δέχτηκε bullying στο σχολείο.

“Τη σεξουαλικότητά μου την προσδιόρισα, όπως προσδιορίζει ένα παιδί στην εφηβεία τη σεξουαλικότητά του. Αυτό που του αρέσει και τον ελκύει. Δεν δέχτηκα ποτέ bullying στο σχολείο. Μπορεί και να έτυχε. Σε εκείνες τις τάξεις του σχολείου είχα κάποια κορίτσια που έβγαινα. Είχαμε σχέση ερωτική. Ίσως να έσβηνε αυτό κάποιες εντυπώσεις. Ότι εγώ ήμουν ένα γκέι αγόρι. Το πάλευα. Τις σχέσεις αυτές δεν τις έκανα για εντυπώσεις. Το ήθελα. Αλλά στο μυαλό μου ήταν πολλά πράγματα”, τόνισε.

“Όταν το ανακάλυψα, αγχώθηκα. Δεν ήξερα πώς να το εκφράσω ερωτικά. Αυτό που με έσωσε ήταν ότι μπήκα στη δραματική σχολή φεύγοντας από το λύκειο. Σε ένα περιβάλλον ανοιχτόμυαλο. Τότε βρήκα όμοιούς μου. Τότε βέβαια ήμασταν ό,τι λάχει. Στον στρατό πήγα μετά τη δραματική σχολή. Μπήκα 21 ετών και με πάνε στην Κρήτη. Μπήκα σε μια ιστορία που έκανα παρέα με luben ανθρώπους στην Κρήτη. Ένας δούλευε ως τσατσά σε οίκο ανοχής. Εκεί γνώρισα τη Βούλα και κάναμε παρέα. Πήγαινα εκεί καθόμουν στο σαλονάκι και τα λέγαμε με τη Βούλα. Να πω ότι οι οίκοι ανοχής μου αρέσουν πάρα πολύ“, συμπλήρωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα