Wheel of Time: Γιατί η νέα σειρά της Amazon απειλεί να “εκθρονίσει” το Game of Thrones

Wheel of Time: Γιατί η νέα σειρά της Amazon απειλεί να “εκθρονίσει” το Game of Thrones
Amazon Prime Video

Το Wheel of Time έκανε πρεμιέρα στις 19 Νοεμβρίου και ήδη με τα πρώτα τρία επεισόδιά του έχει κάνει πολλούς να μιλούν για το νέο "Game of Thrones"

Το Wheel of Time, η νέα της Amazon αποτελεί το must-see της τρέχουσαν τηλεοπτικής σεζόν, δεδομένου ότι ανεβάζει ιδιαίτερα ψηλά τον πήχη στις τηλεοπτικές σειρές φαντασίας σε βαθμό που ήδη κάποιοι μιλούν για εκθρονισμό του “Game of Thrones“.

Η σειρά, η οποία βασίζεται στη σειρά βιβλίων του αμερικανού συγγραφέα Robert Jordan έκανε πρεμιέρα στις 19 Νοεμβρίου. Ήδη από τα τρία κιόλας πρώτα επεισόδια που έχουν βγει, οι κριτικές είναι διθυραμβικές.

Ο παραγωγός και σεναριογράφος Rafe Judkins, ο οποίος είναι μεγάλος θαυμαστής της σειράς βιβλίων “Wheel of Time”, μεγαλώνει τους χαρακτήρες, συνδυάζει γεγονότα και δίνει έναν λιγότερο σοβαρό τόνο στη σειρά, χωρίς ωστόσο, να αλλάζει τον πυρήνα της ιστορίας.

Amazon Prime Video

Wheel of Time: Η υπόθεση

Στο Wheel of Time πρωταγωνιστεί η Moiraine, η οποία είναι μέλος των Aes Sedai, μιας ισχυρής οργάνωσης γυναικών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μαγεία. Η ιστορία ακολουθεί μια ομάδα τεσσάρων νεαρών σε ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο, πιστεύοντας ότι ένας από αυτούς μπορεί να είναι η μετενσάρκωση του Δράκου, ενός ισχυρού ατόμου που προφητεύτηκε είτε να σώσει τον κόσμο είτε να τον καταστρέψει.

Τα βιβλία του Τζόρνταν είναι κλασικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, με βάρδους που ξέρουν περισσότερα από όσα μοιράζονται, γυναίκες μάγισσες με κρυφά μυστικά, τέρατα κάθε είδους και καταραμένα αντικείμενα που οι χαρακτήρες δεν πρέπει να αγγίζουν αλλά αναπόφευκτα τα αγγίζουν.

Η σειρά, η οποία είναι γυρισμένη στην Τσεχία, δείχνει τους χαρακτήρες να ταξιδεύουν με τα πόδια ή πάνω σε άλογα μέσα από τοπία που κόβουν την ανάσα. Το Wheel of Time στηρίζεται επίσης σε μεγάλο βαθμό σε πρακτικά εφέ για να ζωντανέψει τα τέρατα της σειράς, που μοιάζουν με Orc και ονομάζονται Trollocs.

Η σειρά του Prime Video έχει έναν τεράστιο προϋπολογισμό, ο οποίος πλησιάζει αυτόν του Game of Thrones, μάλιστα η πρώτη σεζόν κόστισε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή.

Wheel of Time: Δείτε το Trailer

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα